A10 2020 2 Del Www (2)

Zadnji vikend koledarskega poletja (17.–20.9.) se bo v Ljubljani, na čudoviti lokaciji ob Ljubljanici v bližini Cukrarne, odvil še 2. del festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, ki bo tudi programsko tesno povezan z naravo. Eden od vrhuncev programa bo otvoritveni spektakel našega večletnega intermedijskega umetniškega projekta Reka sedmerih imensklenili pa ga bomo s podelitvijo nagrade URBana LJUBLjana 2020 za najboljšo predstavo slovenskih in v Sloveniji živečih uličnih ustvarjalcev. Zanjo se potegujejo zelo raznovrstne ulične predstave (gledališke, plesne, glasbene, cirkuške, akrobatske, ognjene), poleg teh pa si boste lahko ogledali še atraktivne nastope umetnikov iz Italije in Španije.

Na posameznem dogodku lahko sprejmemo omejeno število gledalcev, zato bomo na vseh festivalskih prizoriščih (park na Ambroževem trgu, travnik na Ambroževem trgu, kjer je stala Petrolova črpalka, podhod med obema deloma Cukrarne pri skate parku, nabrežje ob Vrazovem trgu, Športni park Poljane) pripravili avditorije s 60 sedišči, ki se bodo polnila po načelu, kdor prvi pride, prvi sede. Če si boste želeli ogledati predstave izven označenega prostora, vam tega ne bomo preprečili, vas pa pozivamo in naprošamo, da se obnašate odgovorno in samozaščitno ter upoštevate preventivne ukrepe (ohranjanje fizične distance, uporaba maske, razkuževanje rok). Za ogled predstav Razpoke v asfaltu in Čoln je potrebna predhodna prijava oziroma rezervacija na gledalisceanemonro@gmail.com, ki jih bomo sprejemali do zapolnitve prostih mest.

Ker menimo, da je v tem nenavadnem letu, ko sta ponudba kulturnih dogodkov in druženje v javnem prostoru zelo omejena, še posebej pomembno, da ostanemo zvesti svojemu poslanstvu, in urbane kotičke odpiramo za umetnost in ljudi, bomo festivalska prizorišča spet spremenili v Dnevno sobo pod milim nebom, načrtujemo pa tudi čisto pravi piknik (20.9. od 13.00 dalje v parku na Ambroževem trgu).

Del programa bo gostoval še v Šoštanju (16.9.), Novem mestu (18. in 19.9.) in Krškem (19.9.).

Prisrčno vabljeni, da vsaj za kratek čas postanete del ulične skupnosti, in se nam pridružite na potovanju po najrazličnejših imaginarnih svetovih, na katerem ne bo manjkalo zabavnih interakcij, smeha in prijetnega druženja. Ujemite in doživite zadnji val poletja na ulici in ga uokvirite skupaj z nami!

 

FESTIVALSKA PRIZORIŠČA V LJUBLJANI

PrizoriŠČa V Ljubljani

CELJE (Pravljično Celje)

LJUBLJANA

LOGATEC

MARIBOR (Ana Mrzla)

NOVO MESTO (Advent)

RADOVLJICA (Ana Snežna)

Zemljevid Aninih mest

Hvala za podporo in sodelovanje