Gledališče Ane Monro & Co. (SLO)

REKA SEDMERIH IMEN (2. DEL) – MUKE IN RADOSTNI POVODNEGA MOŽA LJUBLJANSKEGA

THE RIVER OF SEVEN NAMES (PART 2) – THE TORMENTS AND JOY OF THE LJUBLJANICA MERMAN


Krimski mož je imel mlajšega brata, ki je bil med kolegi velikani (po)znan kot Povodni mož Ljubljanski. Njegov vsakdanji mir so s svojim veseljačenjem na splavih pogosto kalili ljudje, ki so za povrhu metali navlako in odpadke v reko, ter smetili njegov dom. Predstava, ki je zgodba o njegovem maščevanju, med drugim odstira tančico skrivnosti z nikoli povsem pojasnjenega izginotja Uršike zale v Ljubljanici.

Ustvarili smo jo v okviru projekta Reka sedmerih imen, v katerem so ustvarjalne moči združili odlični ustvarjalci in izvajalci z različnih umetniških področij in različnih generacij, ki na inovativen način prepletajo narativno pripoved, risanje (digitalnih) ilustracij v živo in projekcijo teh na breg in gladino reke, živo glasbo, lutke ter zračni performans. 


With this performative and visual spectacle by & about the Ljubljanica river, superb creators from several art branches depict the history of this river: through story-telling, interactive art, puppets, live (digital) drawings – projected on the riverbanks and the surface of the river, as well as through live music, and vocal and aerial performance.

 

VEČ INFORMACIJ / MORE INFO