Ala Kart

UVODNIK


ZABAVA PRI VAS IN PO VAŠI MERI!


V Gledališču Ane Monro (GAM) umetniki že od nekdaj vodimo in izvajamo program in ga tudi administrativno podpiramo. Toda v zadnjem času se takšen način poslovanja kaže kot neustrezen, zato smo v začetku leta 2018 oblikovali nov poslovni model. Poimenovali smo ga start-up s tradicijo, saj se oplaja v več kot tridesetletni tradiciji delovanja GAM, a je produkt dela, zagona in energije novega majhnega in mladega tima.

V okviru tega smo zasnovali projekt Proslava po meri (PPM), ki gospodarskim in poslovnim subjektom z do 70 zaposlenimi ponuja enostaven in inovativen način za izvedbo poslovne zabave, praznovanja ali drugega kolektivnega dogodka. PPM namreč zagotavlja enega sogovornika za oblikovanje in izvedbo atraktivnega in kvalitetnega umetniškega programa z elementi animacije in mehkega teambuilding-a, ki odraža poslanstvo, vizijo ali etiko podjetja, in nagovarja goste dogodka priložnosti primerno. Obenem pa smo popolnoma prilagodljivi glede prostora izvedbe, zato lahko PPM izvedemo celo v delovnih ali drugih prostorih podjetja.

Ker želimo v okviru PPM poleg odličnih poslovno-družabnih dogodkov ustvarjati tudi dobre zgodbe o sodelovanju gospodarstva in podjetništva s kulturnimi nevladnimi organizacijami, uspešna mikro in mala slovenska podjetja vabimo, da vsaj eno soustvarimo skupaj. Stopite zato v stik z nami in organizirajte za svoje zaposlene in poslovne partnerje letos nekoliko drugačno novoletno zabavo. Povabite jih na PPM, in zagotavljamo vam, da boste z njimi poleg uspehov delili tudi nepozabno izkušnjo, ki vam bo še dolgo ostala v prijetnem spominu.

Vse ostale bralce Novičnika in spoštovane ljubitelje uličnega gledališča, ki zvesto spremljate in podpirate dejavnosti Gledališča Ane Monro, pa na tem mestu lepo prosimo, da postanete še naši ”posredniki” in delite to objavo s ”podjetnimi” ljudmi iz vašega socialnega kroga ali drugimi, ki bi si želeli zabave po svoji meri!

Več informacij: Proslava po meri // goro.anamonro@gmail.com // 041 723 146.

FESTIVALI

 

Ana Plamenita bo tudi letos zažarela na Špici!

Ko bo v soboto, 24. novembra, nad Ljubljano legla tema, bo na Špici zažarela Ana Plamenita 2018. S stotinami čajnih lučk bo ob sotočju Ljubljanice in Gradaščice spet ustvarila čaroben ognjeni ambient, ki ga bo napolnila z eteričnimi umetniškimi vsebinami in ustvarjalnimi kotički, ter vas povabila vanj na drugačno doživetje jesenskega večera, po katerem vam bo še dolgo toplo pri srcu. Za več informacij nam sledite tudi na Facebooku in Instagram-u. (FOTO)

PRENOS ZNANJA

 

ŠUGLArji spet v akciji!

Ena izmed specifik uličnega gledališča je občinstvo. Ulični umetnik z občinstvom komunicira že pred začetkom predstave, ko ga privablja, in tudi med njo, ko mora biti dovolj zanimiv ter izžarevati samozavest in pozitivno energijo, da najprej pritegne in potem še vzdržuje njegovo zanimanje. Kako to doseči oziroma udejanjiti, na 3. stopnji izobraževanja in usposabljanja na ŠUGLI, Šoli sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, imenovani Performer v odnosu s publiko, spoznavajo udeleženci 7. generacije. Prvi oktobrski vikend je pod mentorstvom Craiga Westona (BEL/ZDA) in Gora Osojnika (SLO) potekal intenzivni modul Triangulacija v uličnem gledališču. (VIDEO)


Kultura po meri v CKSG Portorož

Izobraževanje mladih na področju kulture je ključno za vzgajanje kritičnih avtonomnih in samostojnih subjektov, zato smo 9. oktobra za učence Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož že tretje leto zapored pripravili projekt Kultura po meri. (PREBERI VEČ) 


Z gledališčem nad učence in dijake

15. novembra bomo v sodelovanju z našimi desetničarskimi kolegi iz Sežane v Kosovelovem domu prvič izvedli praktično delavnico gledališke pedagogike Z gledališčem nad učence in dijake. K udeležbi vabimo vse, ki jih zanimajo inovativni načini podajanja učnih vsebin. (PREBERI VEČ)

KREACIJA

 

Ljudstvu smo dali kruha in iger!

V soboto, 13. oktobra, se je v okviru Žitovega Jubilejnega Kruhfesta v Ljubljani odvila novodobna Pekovska sodba. Goljufivi pekovki, ki ju je roka pravice zgrabila na Pogačarjevem trgu, so – v duhu demokracije – pred hudo kaznijo sicer rešili obiskovalci, toda njuno prevarantstvo ni ostalo neopaženo niti ”zgoraj”. (VIDEO)

MEDNARODNO

 

Izmenjava je zaključena, a sodelovanje se šele začenja

Z začetkom oktobra se je tudi uradno zaključila mladinska izmenjava izPOSTAVI se V javni PROSTOR, ki smo jo v začetku poletja v Ljubljani izvedli v okviru programa Erasmus+: Mladi v Akciji. Z izvedbo te smo zelo zadovoljni tako organizatorji kot naši partnerji in udeleženci, s katerimi zato že snujemo ideje o nadaljnjem sodelovanju. Do takrat pa nam vsem ostajajo lepi spomini na kreativno druženje, ki smo ga ovekovečili tudi za vas. (FOTO).


Ana Desetnica na festivalu znanstvene fantastike v Trstu

V Gledališču Ane Monro smo v začetku leta 2018 sklenili dogovor o sodelovanju z umetniškim festivalom Aprodi iz Italije, v okviru katerega ste si lahko 6. julija na Ani Desetnici 2018 v Ljubljani ob spremljavi žive glasbe skupine Baby Gelido (ITA) ogledali projekcijo nemega filma Pekel, 31. avgusta pa naj bi se na partnerskem festivalu občinstvu predstavil Aerial circus (SLO/HRV) z zračnim performansom Aquariom. Zaradi spleta okoliščin je bilo gostovanje Ane Desetnice v Trstu preloženo na 30. oktober, ko bo Aquariom del otvoritvenega programa festivala znanstvene fantastike Rosseti. Za več informacij nam sledite tudi na Facebooku in Instagram-u.