Šugla Www

ŠUGLA

Šola sodobnih performativnih uličnih umetnosti


Od leta 2007 izvajamo program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade ustvarjalce z različnimi umetniškimi interesi in izkušnjami – v obliki tedenskih in intenzivnih vikend modulov.

V sezoni 2023 je tema(tika) tega ARTIVIZEM, t. j. angažirano ulično gledališče. Udeleženci se bodo med drugim (na)učili, kako izraziti svoja osebna oziroma ustvarjalna načela, se zavzeti zanje in/ali se odzvati na življenjske izzive skozi umetnost – na gledališki način – ter ustvarili avtorsko produkcijo.

 

Program ŠUGLA priporočamo vsem, ki bi se radi naučili osnov nastopanja in ustvarjanja v javnem prostoru in razisk(ov)ali gledališče kot živ organizem, katerega elementi so zelo uporabni tudi na področju osebnega in/ali družbenega angažmaja ter vzgoje in izobraževanja.

Udeleženci ŠUGLE pod vodstvom priznanih in izkušenih slovenskih in tujih mentorjev razvijajo oziroma krepijo performativne veščine ter pridobivajo znanje o skupinski dinamiki, zavedanju in uporabi telesa, razvoju in uporabi glasu, odrski prezenci in gradnji karakterja, uporabi fizičnih, arhitekturnih in drugih vsebin urbanega prostora, interakciji z občinstvom in osnovah kreiranja umetniške produkcije.


Dosedanja statistika: 100+ udeležencev, 40+ različnih mentorjev in 1000+ pedagoških ur.

KONTAKT

TEA VIDMAR (pedagoška vodja)

tea.anamonro@gmail.com 

031 578 501