Zemljevid Desetničarjev

Desetničarska mesta

Ana Desetnica je vseslovenski festival, ki mu je svoja vrata odprlo že več kot 25 mest: Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Celje, Kranj, Kamnik, Piran, Novo mesto, Šoštanj, Črnomelj, Izola, Litija, Grosuplje, Cerkno, Brežice, Sežana, Ruše, Krško, Škofja Loka, Kočevje, Šmartno v Brdih, Ilirska Bistrica, Radovljica, Gornja Radgona in Logatec.

V letu 2022 se bosta naši desetničarski družini, kakor se radi (po)imenujemo lokalni organizatorji festivala v posameznih mestih, pridružila Ptuj in Slovenj Gradec. 

S posameznimi predstavami je Ana Desetnica gostovala še v Žalcu, Ankaranu in na Vrhniki, (od)potovala pa je tudi tudi zunaj meja domovine – v bližnji Celovec (Avstrija) in daljni San Sebastian (Španija).

Festivalski program torej oživlja in poživlja urbane kotičke oziroma odpira nove prireditvene prostore po vsej Sloveniji, veseli pa nas, da je v nekaterih mestih obenem spodbudil nastanek lokalnih umetniških iniciativ in s tem razvoj urbane kulture. Razširjena kulturna ponudba pomembno prispeva k promociji teh mest in posledično k razvoju turistične dejavnosti v njih.