Izpostavi Se 2 (foto 2)

izPOSTAVI se V javni PROSTOR

Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica

 

izPOSTAVI se V javni PROSTOR je projekt mladinske izmenjave, v okviru katerega izvajamo več dnevni program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki se ljubiteljsko ali pol profesionalno ukvarjajo z različnimi umetniškimi praksami.

Projekt koordinira Tea Vidmar.

 

Program obsega intenzivne praktične delavnice, na katerih udeleženci raziskujejo javni prostor skozi različne umetniške prakse (ulično gledališče, improvizirano gledališče, sodobni cirkus, avdiovizualna umetnost, urbana scenografija, glasba). Delavnice so razdeljene na tematski, tehnični, raziskovalno-eksperimentalni, cross-over in evalvacijski del. Tehnični del vodi strokovno usposobljen mentor, ki mladim pomaga tudi pri procesu samostojnega raziskovanja in ustvarjanja v javnem prostoru. To poteka tako na nivoju celotne skupine, kot tudi dvojic in/ali manjših skupin.

Poleg možnosti za nabiranje in izmenjavo znanj in izkušenj mladim ponuja tudi priložnost za ustvarjanje avtorske kreacije in prezentacijo te na mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica.

Kontakt

Tea Vidmar
tea.anamonro@gmail.com
+386 31 578 501

Partnerji projekta

Podporniki projekta

Erasmus +
Movit
Logo Jskd