Izpostavi Se 2 (foto 2)

izPOSTAVI se V javni PROSTOR

Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica

 

Ljubljana,

25.junij-6.julij 2019

 

Mednarodna interdisciplinarna raziskovalna delavnica izPOSTAVI se V javni PROSTOR 2 je 12-dnevni program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade, ki se ljubiteljsko ali pol profesionalno ukvarjajo z različnimi umetniškimi praksami. Obsega praktične delavnice s področja uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe. Udeležencem ponuja možnost za izmenjavo idej, znanj, izkušenj in orodij ter priložnost za ustvarjanje avtorske kreacije v javnem prostoru in prezentacijo te na 22. mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica 2019.

V okviru projekta bomo 18 udeležencem – 6 mladim iz Slovenije, 6 mladim iz Srbije in 6 mladim iz Hrvaške – zagotovili BREZPLAČNO udeležbo v programu ter namestitev in prehrano v času trajanja tega.

Pogoja za prijavo sta starost od 18 do 30 let in 100 % prisotnost na delavnicah.

 

Program je oblikovan kot serija 4 intenzivnih delavnic, aktivnosti pa bodo vsak dan potekale 6 ur in pol. Delavnice, na katerih bodo udeleženci v javnem prostoru skozi prakso uličnega gledališča, sodobnega cirkusa, avdiovizualne umetnosti in glasbe, raziskovali – in ustvarjali na – temo ”Prestopi meje!” (v najširšem kontekstu), so razdeljene na tematski, tehnični, raziskovalno-eksperimentalni, cross-over in evalvacijski del. Tehnični del bo vodil strokovno usposobljen mentor, ki bo mladim pomagal tudi pri procesu samostojnega raziskovanja in ustvarjanja v javnem prostoru, ki bo potekal tako na nivoju celotne skupine, kot tudi dvojic in/ali manjših skupin. Udeleženci bodo v okviru programa ustvarili avtorsko interdisciplinarno kreacijo in se z njo predstavili najširšemu občinstvu na festivalu Ana Desetnica 2019 v Ljubljani.


Nosilec programa je Gledališče Ane Monro, koordinira pa ga Tea Vidmar. Partnerji projekta so CirkoBalkana (HRV/SRB), Cirkorama (HRV) in Cirkusfera (SRB), sofinancirata pa ga program Evropske unije Erasmus+: Mladi v akciji in Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT.

MENTORJI


Goro Osojnik (SLO) // ulično gledališče


CirkoBalkana (HRV/SRB) // cirkus


Goran Završnik (SLO) // glasba


Marko Kumer – Murč (SLO) // video


						

Kontakt

Tea Vidmar
tea.anamonro@gmail.com
+386 31 578 501

Partnerji projekta

Cirkobalkana5v1 1 740x439[1]

Logo Za Sajt E1460104000727

4066 Logo Cirkusfera[1]

Projekt podpirata

Erasmus +

Movit