35747103975 Ebef278971 O

UVODNIK


EN KLIK ZA STALNI STIK!


V Gledališču Ane Monro so edina stalnica spremembe. To leto je dodobra pretreslo našo ”tradicijo” in nas spodbudilo k velikim korakom v novo dobo. Enega od teh predstavlja prenova spletne strani www.anamonro.si, ki jo je v skoraj 100 dneh aktivnega delovanja obiskalo že več kot 20.000 ljubiteljev uličnega gledališča. S ciljem, da z njimi in vso zainteresirano javnostjo ohranimo stalni stik, bomo na spletni strani vsak 3. ponedeljek v mesecu objavili novičnik, v katerem vas bomo obveščali o naših aktualnih aktivnostih in/ali vam poročali o najpomembnejših preteklih dogodkih. Sledite pa nam tudi na Facebook-u in Instagram-u.

FESTIVALI

 

Ana Desetnica je nepredvidljiva, a iznajdljiva in prilagodljiva

Vzhičenje pred gostovanjem Ane Desetnice 2018 v Ljubljani se je za kratek čas razblinilo ob novici, da bo festival tik pred zdajci primoran zamenjati prizorišča svojih predstav. A naša Ana je pogumno sprejela ta izziv in preden bi trenil z očesom je našla nove lokacije in spisala neverjetno zgodbo, ki smo jo za vas strnili v sliki in besedi. (PREBERI VEČ)


Označite na koledarju datume, ko morate biti nujno v Ljubljani

Program Gledališča Ane Monro v sezoni 2018/19 med drugim prinaša nove izvedbe treh, zdaj že tradicionalnih festivalov. Jesenski festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita se bo odvil 24. novembra, Ana Mraz bo svoj prednovoletni ulični program predstavila med 26. in 30. decembrom, svoj naslednji prihod pa je že oznanila tudi Ana Desetnica, ki bo v Ljubljani gostovala med 3. in  6. julijem 2019.

PRENOS ZNANJA

 

Začenja se 3. stopnja ŠUGLE

Z oktobrom se za 7. generacijo udeležencev ŠUGLE, Šole sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, ki od leta 2007 deluje pod našim okriljem, začenja 3. stopnja izobraževanja in usposabljanja – Performer v odnosu s publiko. Ta stopnja obsega 3 intenzivne vikend module in 2 tedenska modula. (PREBERI VEČ)


KPM v Portorožu

9. oktobra se bomo z veseljem že tretje leto zapored vrnili v Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož, kjer bomo v okviru projekta Kultura po meri izvedli prav posebno ulično-gledališko avanturo Lov za zakladom. (PREBERI VEČ)

KREACIJA

 

Še pomnite Pekovsko sodbo?

Po skoraj četrt stoletja se 13. oktobra, ob 70-letnici pekarskega programa družbe Žito d.o.o. in v okviru njihovega Jublejnega Kruhfesta, na ljubljanske ulice vrača posodobljena Pekovska sodba, ki smo jo prvič uprizorili leta 1994

MEDNARODNO

 

Na povabilo CirkoBalkane odhajamo v Novi Sad

14. septembra se je v Novem Sadu začel Festival sodobnega cirkusa v cirkuškem šotoru CIRKOBALKANA 6, v okviru katerega bo potekal tudi strokovni posvet članov platforme Cirkuska platforma v pokretu (PREBERI VEČ). Festival naših partnerjev pri projektu mednarodne izmenjave izPOSTAVI se V javni PROSTOR (PREBERI VEČ) bomo obiskali tudi Monrojevci.