Kpm Www

Kultura po meri

Program kulturno-umetnostne vzgoje za šolarje


Inovativen, interaktiven in integracijski program neformalnega izobraževanja, ki učencem in dijakom omogoča neposreden stik z gledališko umetnostjo ter edinstveno izkušnjo in spoznavanje te v šolskem okolju.

Temelji na aktivni participaciji in izkustvenem učenju, zasnovan pa je kot praktična delavnica (4 šolske ure, 2 mentorja, cca. 15-20 šolarjev v skupini, max. 4 skupine), ki jo lahko po dogovoru nadgradimo z drugimi pedagoškimi vsebinami (uprizoritev ulične predstave, teoretska predstavitev sodobnih gledaliških praks, pogovori z umetniki, vodena diskusijo in/ali kreacija avtorske produkcije).


CENA: 200 EUR + potni stroški (cena razširjenega programa variira glede na vsebino tega).

 

Program Kultura po meri, ki smo ga zasnovali s ciljem širjenja kreativnega partnerstva med mladimi, umetniškimi organizacijami in vzgojno-izobraževalnimi institucijami, spodbuja oziroma krepi interes šolarjev za kulturne vsebine in kritično konzumacijo teh ter razvoj njihovih gibalnih, performativnih in socialnih kompetenc in veščin.

Izvajamo ga v sodelovanju z uveljavljenimi uličnimi ustvarjalci, ki imajo večletne izkušnje na področju prenosa znanja, v celoti pa ga oblikujemo skupaj s pedagoškimi delavci in glede na potrebe ciljne skupine šolarjev.

Vanj je bilo vključenih že več kot 2000 šolarjev iz osnovnih in srednjih šol v/na Ljubljani, Kamniku, Kranju, Novem mestu, Ljutomeru, Portorožu, Slovenj Gradcu, Cerknici, Mozirju, Šmartnem pri Kopru, Lovrencu na Pohorju, Zrečah, Vitanju, Kobaridu in Kočevju.

Strokovna komisija (teatrolog, razvojni psiholog in pedagog) nacionalne spletne platforme za dvig gledališke pismenosti in izobraževanje z gledališčem Zlata paličica, je Kulturo po meri uvrstila v izbor kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje, ki krepijo vedenje in znanje otrok, mladih in strokovnih delavcev o gledališču, ter o ustvarjalni (upo)rabi gledaliških tehnik, metod in orodij v vzgojno-izobraževalnem procesu.

S programom Kultura po meri smo sodelovali tudi pri vseslovenskem projektu Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno umetnostno vzgojo (SKUM) in v konzorcijskem projektu vseživljenjskega učenja z gledališčem Umetnost – način življenja.

 

Kpm 2

Kpm 3

Kpm 6

Kpm 1

20181009 Dsc5778

Kpm 8

20181009 Dsc5768

20181009 Dsc5733