Kpm Www

Kultura po meri

Program kulturno-umetnostne vzgoje za šolarje


Inovativen, interaktiven in integracijski program neformalnega izobraževanja, ki učencem in dijakom omogoča neposreden stik z gledališko umetnostjo ter edinstveno izkušnjo in spoznavanje te v šolskem okolju.

Temelji na aktivni participaciji in izkustvenem učenju, zasnovan pa je kot praktična delavnica (4 šolske ure, 2 mentorja, cca. 15-20 šolarjev v skupini, max. 4 skupine), ki jo lahko po dogovoru nadgradimo z drugimi pedagoškimi vsebinami (uprizoritev ulične predstave, teoretska predstavitev sodobnih gledaliških praks, pogovori z umetniki, vodena diskusijo in/ali kreacija avtorske produkcije).


CENA: 200 EUR + potni stroški (cena razširjenega programa variira glede na vsebino tega).

 

Program Kultura po meri, ki smo ga zasnovali s ciljem širjenja kreativnega partnerstva med mladimi, umetniškimi organizacijami in vzgojno-izobraževalnimi institucijami, spodbuja oziroma krepi interes šolarjev za kulturne vsebine in kritično konzumacijo teh ter razvoj njihovih gibalnih, performativnih in socialnih kompetenc in veščin.

Izvajamo ga v sodelovanju z uveljavljenimi uličnimi ustvarjalci, ki imajo večletne izkušnje na področju prenosa znanja, v celoti pa ga oblikujemo skupaj s pedagoškimi delavci in glede na potrebe ciljne skupine šolarjev.

Strokovna komisija (teatrolog, razvojni psiholog in pedagog) nacionalne spletne platforme za dvig gledališke pismenosti in izobraževanje z gledališčem Zlata paličica, ga je uvrstila v izbor kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje, ki krepijo vedenje in znanje otrok, mladih in strokovnih delavcev o gledališču, ter o ustvarjalni (upo)rabi gledaliških tehnik, metod in orodij v vzgojno-izobraževalnem procesu.

S programom smo sodelovali tudi pri vseslovenskem projektu Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno umetnostno vzgojo (SKUM) in v konzorcijskem projektu vseživljenjskega učenja z gledališčem Umetnost – način življenja.

Vanj je bilo vključenih že skoraj 2000 šolarjev iz osnovnih in srednjih šol v/na Ljubljani, Kamniku, Kranju, Novem mestu, Ljutomeru, Portorožu, Slovenj Gradcu, Cerknici, Mozirju, Šmartnem pri Kopru, Lovrencu na Pohorju, Zrečah, Vitanju, Kobaridu in Kočevju.

 

Kpm 2

Kpm 3

Kpm 6

Kpm 1

20181009 Dsc5778

Kpm 8

20181009 Dsc5768

20181009 Dsc5733