2017 4

UVODNIK


ČAROBNOST JE V PREPROSTOSTI! 


Festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita je jesenska izdaja festivalov Gledališča Ane Monro. Z njim že skoraj desetletje v poznopopoldanskih in večernih urah izbranega novembrskega dne enega od mestnih kotičkov spremenimo v čaroben ambient, ki ga ustvarimo z bolj ali manj preprostimi ognjenimi in svetlobnimi elementi.

Ob pogledu nanje se  zaiskri marsikatero (ne le otroško) oko, sprehod med toplo svetlobo na stotine čajnih svečk pa obiskovalcem popestrijo iskrive umetniške vsebine in ustvarjalni kotički, ki srečanje z Ano Plamenito spremenijo v edinstveno doživetje jesenskega večera, po katerem je marsikomu še dolgo toplo pri srcu.


Vabljeni zato na druženje z Ano Plamenito 2018. Naj ogreje tudi vaše srce!

 

FESTIVALI

 

Ana Plamenita 2018

Ni dneva brez noči, ni SENCE brez LUČI

Ko bo zadnjo novembrsko soboto nad Ljubljano legla tema, bo Ana Plamenita 2018 na Špici prižgala polno luno in se v njenem soju poigrala s sencami.

VEČ INFORMACIJ

 

Vse podobe Ane Plamenite

Festival noči in ognjenih ambientov skozi čas

Pred prihodom Ane Plamenite 2018 smo za vas v besedi in sliki strnili dosedanjo zgodovino festivala noči in ognjenih ambientov.

FOTOZGODBA

 

Bodite plemeniti na Ani Plameniti

Zbiramo za Anine nove čevlje

V okviru letošnjega festivala nadaljujemo našo friendraising akcijo, zato bomo na Špici postavili tudi posebno donacijsko točko.

VEČ INFORMACIJ

 

Ana Mraz 2018

Prednovoletni ulični program spet na Špici

Odziv na lanskoletno gostovanje Ane Mraz na Špici je bil neverjetno dober in številčen, zato se z veseljem spet vračamo na mali ljubljanski polotok, ki bo Ani Mraz nudil čudovito zimsko zaledje od 26. do 30. decembra. Špica se je izkazala kot prostor, kjer se publika zadrži dlje, oziroma za čas celotnega večernega programa, zato smo pri oblikovanju letošnjega programa, ki bo potešil tako ljubitelje uličnega gledališča kot tudi uličnega cirkusa, izhajali iz ideje prijetnega celovečernega druženja, in izbrali malce daljše predstave. Katere? Izveste kmalu na naši spletni strani, sledite pa nam tudi na Facebooku in Instagram-u.

 

PRENOS ZNANJA

 

Z gledališčem nad učence in dijake

Delavnica o inovativnih načinih podajanja učnih vsebin

Gledališču Ane Monro smo že vrsto let vodilni in referenčni strokovnjaki za izobraževanje na področju sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, tako doma kot v tujini. Letos smo zasnovali praktično delavnico za strokovne pedagoške delavce Z gledališčem nad učence in dijake, ki bo januarja 2019 potekala v Sežani in v Ljubljani.

VEČ INFORMACIJ 

 

3. stopnja ŠUGLE je v polnem teku

Šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti

V zadnjem mesecu dni so v okviru izobraževanja in usposabljanja na 3. stopnji ŠUGLEimenovani Performer v odnosu s publiko, potekali kar trije moduli: Kompozicija drugačne glasbe v javnem prostoru (mentorica Tea Vidmar), Gibalec in prostor (mentorica Vita Osojnik) ter modul Fizično gledališče in osnove gradnje karakterja (mentorja Alenka Marinič in Justin Durel), ki se bo nadaljeval tudi v prihodnjih tednih.

 

KREACIJA

 

Da, gospod doktor!

Ana Monro pripravlja novo produkcijo

V Gledališču Ane Monro se na področju kreacije v zadnjih letih posvečamo predvsem ustvarjanju produkcij, ki so namenjene specifičnemu občinstvu iz ne-kulturnih okolij, npr. šolstvu (Od-govor-nost, 2016) ali gospodarstvu (Proslava po meri, 2018).  V začetku leta 2019 pripravljamo premiero nove tovrstne produkcije, ki je namenjena strokovnim delavcem iz področja zdravstva in vključuje delavnico za ustvarjanje boljše komunikacije med zdravstvenim osebjem in pacienti. Režiserka predstave je Barbara Kapelj, predvideno igralsko zasedbo pa sestavljajo Silvia Viviani, Manca Uršič in Goro Osojnik.

Za več informacij o produkciji z delovnim naslovom Da gospod doktor! nam sledite na naši spletni strani ter na Facebooku in Instagram-u.

 

Proslava po meri

Inovacija, požlahtnjena s tradicijo

Umetniška skupina Gledališča Ane Monro je bila ena prvih, ki je ustvarjala predstave za naročnike iz gospodarstva, in nekatere od teh so bile tako uspešne, da so tako rekoč ponarodele. Na osnovi te žlahtne tradicije smo zdaj zasnovali inovativen vsebinsko zaokrožen koncept proslave, ki na enem mestu ponuja vse uprizoritvene elemente, potrebne za izvedbo družabnega korporativnega dogodka.

VEČ INFORMACIJ

 

MEDNARODNO

 

Ana Monro v Grčiji

Spodbujamo razvoj cirkuških in uličnih umetnosti v regiji

Gledališče Ane Monro je del balkanske iniciative CPuP (Cirkuška Platforma u Pokretu), katere člani so se v začetku novembra zbrali v grškem mestu Solun. Odprava Ane Monro je v okviru srečanja ubila dve muhi na en mah, saj se je povezovalno misijo dopolnila tudi z uprizoritveno: kot riba v morju se je v Grčiji namreč počutil Teater PolPet s predstavo Riba. Ulov v Grčiji je bil dober in vezi s cirkuško platformo so se na soncu in v soli še bolj utrdile.