Sims Direkt Z Ul'ce

UVODNIK


Raziskovalno digitalno gledališče!

 

Gledališču Ane Monro zbiramo sredstva za razvoj platforme SIMS, na kateri si lahko v inovativnem večkanalnem formatu brezplačno ogledate neposredne spletne prenose živih gledaliških dogodkov, in doživite ter spoznavate ulično umetnost v novih dimenzijah – kar z domačega kavča.

T. i. raziskovalno digitalno gledališče je naš odgovor na ”novo realnost”, v kateri je dostop do javnega prostora, ki ga že skoraj 40 let uporabljamo kot prireditveni prostor, zelo omejen. Naš cilj je razviti novo produkcijsko formo – hibrid žive uprizoritve ulične predstave in spletnega prenosa te – za katero verjamemo, da bo uspešno ”odgovorila” na obstoječe ustvarjalne in uprizoritvene omejitve ter izzive, in vsem nam omogočila stik z ulicami, tudi v časih, ko se ne moremo srečevati na njih.

Na platformi SIMS smo premierno prenašali program festivala Ana Mraz 2020, v letu 2021 smo začeli s prenosi programa Studia GAM, s SIMS prenosi smo dopolnili tudi ponudbo našega programa za šolarje KPM – Kultura po meri, z vašo pomočjo pa jih bomo lahko vključili še v mnoge druge projekte in produkcije.

Prosimo PODPRITE SIMS in prihodnost sodobnih performativnih uličnih umetnosti! HVALA!

Za vsako nakazilo, smo pripravili darilo, kot vselej pa vam seveda VRNEMO NA ULICI!

 

Sredstva zbiramo za stroške kritja razvoja platforme in njenih vsebin (tehnična oprema, tehnološka podpora/programiranje, honorarji za umetnike in sodelavce, produkcija in postprodukcija umetniškega programa).

FESTIVALI

 

Ana Desetnica 2021

Cel splet bo njen oder


Naš cilj je jasen – pripeljati umetnost spet na ulice! Raziskujemo pa tudi možnosti, da program 24. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2021, ki bo v Ljubljani gostoval(a) od 30. junija do 3. julija, (vsaj deloma) izvedemo v t. i. hibridni obliki, tj. da živo uprizoritev pred gledalci neposredno prenašamo tudi na kanalu SIMS.

Vse informacije bodo v naslednjih tednih objavljene na www.anamonro.si, zato nam sledite še naprej!

 

PRENOS ZNANJA

 

KPM

Kultura po meri zdaj tudi ONLINE


V okviru programa kulturno-umetnostne vzgoje KPM – Kultura po meri, katerega vsebino zasnujemo v sodelovanju s pedagoškimi delavci in glede na potrebe ciljne skupine učencev in dijakov, na šolskem dvorišču, igrišču ali zelenici izvedemo žive gledališke dogodke, ki si jih lahko šolarji v neposrednem spletnem prenosu ogledajo v inovativnem, večkanalnem formatu SIMS (tudi) od doma oziroma na daljavo. Online uprizoritve predstav lahko po dogovoru dopolnimo in nadgradimo z različnimi pedagoškimi vsebinami.


VEČ INFORMACIJ

 

ZGNUD

Z gledališčem nad učence in dijake spet maja


6. maja vas spet vabimo na praktično delavnico za strokovne pedagoške delavce Z gledališčem nad učence in dijake, ki bo od 9.00 do 17.00 potekala v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani. Vabljeni k udeležbi, prijave že zbiramo!


VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

 

KREACIJA

 

Studio GAM

Pester ONLINE program


22. januarja smo na kanalu SIMS premierno predvajali program Studia GAM, in sicer iz Kamnika, kjer nas je v svoji večerni šoli gostila Majda iz Mengša (Anja Bezlova). Samo za nas in za vas je za kratek čas spet odprla vrata tamkajšnjega Kulturnega doma, prižgala odrske luči in nas povabila k ogledu kratke točke umetnic na obroču.

Program se nadaljuje v petek, 29. januarja ob 18.00, s klovnado Srčeva dvojka, v februarju pa si boste lahko ogledali nagrajeno predstavo Gledališkega pevskega zbora UPS! in poetičen nastop mladih umetnikov Uroša in Eve v predstavi Izruvani. Sledite nam za več informacij!


PRIKLOPI SE NA SIMS

 

Anina dvižnica

Investicija za dober (vsak)dan


Za popestritev dela in učenja na daleč in na blizu smo pripravili kratek online program z enostavnimi vajami, primernimi za vse generacije, ki so namenjene temu, da razmigamo telo, poživimo krvni obtok inusmerimo pozornost in duha. Poimenovali smo ga Anina dvižnica, neposredni večkanalni spletni prenos tega pa si lahko od 26. januarja ogledate vsak torek ob 10.00 na kanalu SIMS. Vabljeni, da se nam pridružite – brezplačno, brez predhodnih prijav in priprav ter brez prostorskih zahtev.


PRIKLOPI SE NA SIMS

 

MEDNARODNO

 

EFETSA

Mednarodna spletna konferenca o izobraževanju na področju uličnih umetnosti

 

Od 23. do 25. marca 2021 bo pod okriljem EFETSE, Evropskega združenja za izobraževanje in usposabljanje v uličnih umetnostih, in v organizaciji Gledališča Ane Monro ter partnerskih organizacij potekala spletna konferenca SAWA#5, z naslovom Contemporary Performing Street Arts: is it a Performing Arts Genre in its own right? / Education in Contemporary Performing Street Arts: Possible Curricula and Teaching Methods.

Poziv za udeležbo na konferenci je že odprt, registrirate pa se lahko do 16. marca.


VSE INFORMACIJE IN REGISTRACIJA