Sims Direkt Z Ul'ce

SIMS – Direkt z ul’ce

Platforma za raziskovalno digitalno gledališče


V Gledališču Ane Monro kot dodatno (dolgoročno) ponudbo razvijamo platformo za inovativen format večkanalnega spletnega prenosa živih dogodkov, ki ga imenujemo SIMS – sinhroni interaktivni multi stream, in v okviru te(ga) brezplačni program uličnega gledališča Direkt z ul’ce, ki si ga lahko zdaj ogledate kar z domačega kavča.

SIMS format je novost, ki presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu in nadgradi izkušnjo ogleda ulične predstave v živo, saj omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi, in tako ponuja edinstveno doživetje, ki v realnem svetu ni mogoče. Uporabniku namreč daje možnost in priložnost, da med ogledom spletnega prenosa dogodka sam izbira perspektivo/kamero, skozi katero ga bo spremljal, s čimer v bistvu postane režiser tega.

Izkazalo se je, da SIMS omogoča in ponuja še bolj večdimenzionalno doživetje, kot smo pričakovali, in da ima velik potencial kot ”poligon” za t. i. raziskovalno digitalno gledališče, v okviru katerega želimo razviti hibridni format živih in spletnih dogodkov, ki je naš odgovor na ”novo realnost”.


V SIMS formatu ste si decembra 2020 lahko prvič ogledali program zimskega festivala Ana Mraz 2020, nadaljnji program pa načrtujemo že januarja 2021