Sims Direkt Z Ul'ce

SIMS

Ready-made orodje za live stream


SIMS – sinhroni interaktivni multi stream je inovativen, tehnično enostaven ter prostorsko prilagodljiv format za večkanalne neposredne spletne prenose – po meri naročnika.

Z uporabo strateško razporejenih 4 kamer (tudi 360-stopinjske) omogoča ogled dogodka skozi različne perspektive, ter igrivo izkušnjo menjavanja teh, zato uporabnik v bistvu postane soustvarjalec vsebin, oziroma si lahko zrežira doživetje po svoje.

SIMS smo primarno razvili za prenos gledaliških in drugih performativnih dogodkov v javnem prostoru, izkazalo pa se je, da je zelo uporaben tudi za nekulturna področja, kot so šport, vzgoja in izobraževanje, konference, poslovni dogodki, gasilstvo, pohodništvo in še kaj.

S pomočjo SIMS-a lahko kdorkoli svoje vsebine na interaktiven in zabaven način neposredno posreduje komurkoli in kadarkoli. Omogoča namreč ogled teh za nazaj, tj. s časovnim zamikom – prav tako skozi različne perspektive.

 

SIMS je priročno orodje za pretočne multimedijske vsebine (stream-anje), ki postajajo vse bolj pomembno in razširjeno komunikacijsko orodje, saj omogočajo, da na daljavo neposredno nagovarjamo najširše in
najbolj raznoliko občinstvo.

SIMS format spletnega prenosa presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu, in nadgradi izkušnjo ogleda najrazličnejših dogodkov v živo, saj omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi. Uporabniku daje možnost in priložnost, da med ogledom dogodka sam izbira perspektivo/kamero, skozi katero ga bo spremljal, in mu tako omogoča drugačno, privlačno in edinstveno doživetje tega.

Zasnova formata SIMS, ki ga odlikujeta odlična slika in zvok, in zato omogoča visoko kvalitetne video in avdio vsebine, je izvirna tako v domačem kot tudi svetovnem okviru. Izvedena je na visoki tehnični ravni, a obenem dovolj enostavna in obvladljiva, da omogoča neposredne spletne prenose, za katere uporabljamo mobilne telefona in mobilne podatke, z zelo različnih in raznolikih lokacij.

Prenose izvajamo preko platforme video.arnes.si.

SIMS na osnovi vsakokratnih novih izkušenj kontinuirano razvijamo in nadgrajujemo. V okviru tega procesa med drugim raziskujemo tudi t. i. hibridno produkcijsko formo, imenovano #StreamWalks, ki je kombinacija živega dogodka ter neposrednega spletnega prenosa tega.

V tujini, od koder že prihajajo povpraševanja po sodelovanju, in/ali predlogi za partnerska povezovanja, so v formatu SIMS prepoznali tudi orodje za širšo mednarodno promocijo uličnih ustvarjalcev, ki lahko nadomesti, ali pa vsaj dopolni in nadgradi t. i. showcase festivale in dogodke, na katerih se ti običajno predstavljajo programskim selektorjem, kulturnim menedžerjem in agentom ter (drugim) potencialnim naročnikom.

Kontakt

gledalisceanemonro@gmail.com

041 723 146 (Goro Osojnik)