Sims Direkt Z Ul'ce

SIMS

Platforma za raziskovalno digitalno gledališče


V Gledališču Ane Monro kot dodatno (dolgoročno) ponudbo razvijamo platformo za inovativen format večkanalnega spletnega prenosa živih dogodkov, ki ga imenujemo SIMS – sinhroni interaktivni multi stream. Na tej si lahko brezplačno ogledate predstave in druge vsebine ustvarjalcev na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti.

SIMS spletni prenos je novost, ki presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu in nadgradi izkušnjo ogleda ulične predstave v živo, saj omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi. Daje vam namreč možnost in priložnost, da med ogledom dogodka sami izbirate perspektivo/kamero, skozi katero ga boste spremljali, s čimer v bistvu postanete režiser lastnega doživetja in spoznavate gledališko umetnost v novih dimenzijah.

V okviru platforme SIMS razvijamo tudi t. i. raziskovalno digitalno gledališče, ki je naš odgovor na ”novo realnost”, v kateri je dostop do javnega prostora, ki ga že skoraj 40 let uporabljamo kot prireditveni prostor, zelo omejen. Naš cilj je razviti novo produkcijsko formo – hibrid žive uprizoritve ulične predstave in spletnega prenosa te – za katero verjamemo, da bo uspešno ”odgovorila” na obstoječe ustvarjalne in uprizoritvene omejitve ter izzive, in vsem nam omogočila stik z ulico, tudi v časih, ko se ne moremo družiti na njej.


Na kanalu SIMS smo decembra 2020 premierno prenašali program zimskega festivala Ana Mraz 2020, v letu 2021 pa smo začeli s prenosi programa Studia GAM.