Sims Direkt Z Ul'ce

SIMS

Platforma za raziskovalno digitalno gledališče


V Gledališču Ane Monro kot dodatno (dolgoročno) ponudbo razvijamo platformo za inovativen format večkanalnega spletnega prenosa živih dogodkov, ki ga imenujemo SIMS – sinhroni interaktivni multi stream.

Na tej si lahko brezplačno ogledate predstave in druge vsebine ustvarjalcev na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti.

Na kanalu SIMS smo decembra 2020 premierno prenašali program zimskega festivala Ana Mraz 2020, v letu 2021 pa smo začeli s prenosi programa Studia GAM.  

SIMS spletni prenos je novost, ki presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu in nadgradi izkušnjo ogleda ulične predstave v živo, saj omogoča zorne kote, ki sicer niso dosegljivi. Daje vam namreč možnost in priložnost, da med ogledom dogodka sami izbirate perspektivo/kamero, skozi katero ga boste spremljali, s čimer v bistvu postanete režiser lastnega doživetja in spoznavate gledališko umetnost v novih dimenzijah.

V okviru platforme SIMS razvijamo tudi t. i. raziskovalno digitalno gledališče, ki je naš odgovor na ”novo realnost”, v kateri je dostop do javnega prostora, ki ga že skoraj 40 let uporabljamo kot prireditveni prostor, zelo omejen. Naš cilj je razviti novo produkcijsko formo – hibrid žive uprizoritve ulične predstave in spletnega prenosa te – za katero verjamemo, da bo uspešno ”odgovorila” na obstoječe ustvarjalne in uprizoritvene omejitve ter izzive, in vsem nam omogočila stik z ulico, tudi v časih, ko se ne moremo družiti na njej.