Tabletol Skatla

UVODNIK


ZA ROŽNAT POGLED NA SVET!


Piše: Goro Osojnik


No, pa smo ga dočakali! Oziroma smo jo dočakali! Dolgo pričakovano premiero Gledališča Ane Monro, namreč. Predstava se imenuje Tabletol in je namenjena predvsem zdravstvenemu okolju, pa se je že kar na premieri pokazalo, da so zgode in nezgode med zdravniki, pacienti in sestrami zelo privlačne in zanimive tudi za splošno občinstvo. Nenazadnje smo vsi pacienti, kajne.

Ni sicer Bolnica na koncu mesta, je pa zabavna in poučna ter tudi v njej nastopajo Dr. Sova, Dr. Jazbec, Dr. Orlova ter sestre Adelina, Snežana in druge. Seveda pa je tam tudi pacient Zdravko Dren in ga. Zaleteljeva. Šest ordinacijskih prizorov se konča z zadnjim, ki je res grozen. Ampak rešitev je v Tabletolu, zdravilu, ki vsebuje tabletin, substanco, ki nam omogoči, da ob pomoči gledalcev situacijo razrešimo in jo naredimo bolj človeško. Komentar enega od zdravnikov, ki si je ogledal premiero: »Boleče resnično!«

Kmalu na rednem sporedu Gledališča Ane Monro.

FESTIVALI

 

Ana Desetnica spet nominirana za naziv BEST OF LJUBLJANA

Letos bo treba premagati tudi veseli december in maraton


Izziv je velik, konkurenca huda in vsak glas šteje, zato že vnaprej najlepša hvala za vašega!

PREBERI IN GLASUJ

 

Po Ani Mraz 2018

V središču mesta Dedek Mraz, na Špici pa Ana Mraz


Uspešno smo izvedli še en zimski mednarodni festival uličnega gledališča.

PREBERI IN POGLEJ

PRENOS ZNANJA

 

ŠUGLA, Šola sodobnih performativnih in uličnih umetnosti

Učenja je konec, čas je za ustvarjanje


Tik pred koncem leta 2018 so udeleženci 7. generacije ŠUGLE zaključili 3. stopnjo izobraževanja in usposabljanja, imenovano Performer v odnosu s publiko. Zadnji (intenzivni vikend) modul z naslovom Site specific gledališče je vodil Grega Močivnik.

PREBERI IN POGLEJ

Konec januarja se bodo Šuglarji sestali z ravnateljem Gorom Osojnikom in s pedagoško vodjo Saro Šabec ter skupaj zasnovali potek 4. (in zadnje stopnje). V okviru te bodo več mesecev ustvarjali svojo prvo produkcijo, ki bo uradno premiero doživela v začetku poletja  na festivalu Ana Desetnica 2019 v Ljubljani.

 

Z gledališčem nad učence in dijake

Zaradi velikega zanimanja dodatna delavnica v Ljubljani


Če vas zanima uporaba gledaliških tehnik v vzgojno-izobraževalnem procesu, vas vabimo, da se udeležite praktične delavnice o inovativnih načinih podajanja učnih vsebin Z gledališčem nad učence in dijake.

PREBERI IN SE PRIJAVI

KREACIJA

 

Premiera nove produkcije Ane Monro

Tabletol


V četrtek, 17. januarja, je v Zdravstvenem domu Zagorje premiero doživela naša nova produkcija Tabletol. Prva repriza predstave bo februarja 2019 v Zdravstvenem domu Aškerčeva.

PREBERI IN POGLEJ

 

Sodelovanje z Minimundusom

Poroka pod Eifflovim stolpom in še kaj


Fantastična zima v Minimundusu je v polnem teku. V nedeljo, 20. januarja, sta obiskovalce med svetovnimi znamenitostmi zabavali tudi odlični ulični umetnici Rada Kikelj Drašler in Manca Uršič. Sodelovanje Ane Monro in Minimundusa se bo nadaljevalo v februarju. Prvo nedeljo v mesecu (3.2.) bosta v Celovcu gostovala Silvia Viviani in Goro Osojnik, teden dni kasneje (10.2.) pa Silvia Viviani in Tea Vidmar.

PREBERI IN POGLEJ

MEDNARODNO

 

Mednarodna nagrada odličnosti

urbANA ljubljANA 2019


V okviru festivala Ana Desetnica 2019 bo v Ljubljani potekal natečaj za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev. Prijave zbiramo do 1. aprila.

PREBERI IN SE PRIJAVI