Napovednik

UVODNIK


Napovedujemo odlično let(in)o!

 

Kar seješ, to žanješ, pravijo! In čeprav smo še globoko v zimi, v Gledališču Ane Monro že intenzivno načrtujemo sezono 2022, v kateri bodo med drugim – četudi brez programske podpore Ministrstva za kulturo – ”vzklile” nove produkcije in velik izobraževalni projekt, njen vrhunec pa bo jubilejni 25. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica!

O vsem, kar bomo počeli, vas bomo seveda redno obveščali v Novičniku, na družbenih omrežjih in na naši spletni strani www.anamonro.si, na kateri smo ustvarili rubriko Napovedujemo! V tej so na enem mestu zbrane informacije o naših prihajajočih dogodkih, ali rečeno drugače – od zdaj vam en klik zagotavlja stalni stik z nami!

Se vidimo na ulici!

FESTIVALI

 

Ana Desetnica 

Kraljica ulic bo gostovala tudi na grajskem dvorišču


Z veseljem in ponosom sporočamo, da se je naša desetničarska družina spet povečala, in zdaj šteje že 28 članov! Jubilejni 25. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2022, ki bo od 24. 6. do 3. 7. potekal v več kot 10 mestih, bo namreč prvič gostoval tudi v Slovenj Gradcu (2. 7.) – na dvorišču dvorca Rotenturn. Hvala za to čast in dobrodošli med nami!

 

Ana Mraz 

Izgubo smo pokrili z Zgubo


Program zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Mraz 2021 ste si konec decembra v živo lahko ogledali le v Mariboru in Radovljici, toda vrhunec tega, atraktivno predstavo italijanskega umetnika Mattea Galbuserija z naslovom Zguba, je videl ves svet! Za  najzvestejše spremljevalce in podpornike Gledališča Ane Monro, ki so prejeli posebno povabilo, je namreč 27. 12. nastopil tudi v dvorani Dijaškega doma Tabor v Ljubljani, to uprizoritev pa smo neposredno prenašali prek spleta v našem inovativnem formatu SIMS.

 

KREACIJA

 

Sodelovanje s SEM

Mi za mizo v središču Ljubljane


Če ste se v soboto 22. in 29. 1. okoli poldneva mudili v središču Ljubljane, ste zagotovo srečali Polono Prosen in Camila Acosta Mendoza, ki sta na povabilo Slovenskega etnografskega muzeja izvedla umetniško intervencijo, v okviru katere sta pohajala in posedala po Prešernovem trgu, mestni tržnici in še kje, ter mimoidoče vabila, da si do 6. 3. ogledajo razstavo Mi za mizo. Več informacij o tej najdete TUKAJ.

 

PRENOS ZNANJA

 

Mesec izobraževanj

ŠUGLA Basics in Masterclass ter SIMS Laboratorij


Gledališču Ane Monro imamo več kot 15 let izkušenj s prenosom znanj na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti. To pomlad jih bomo strnili v projektu Mesec izobraževanj, v okviru katerega bomo med 2. 4. in 5. 5. v Ljubljani izvedli serijo intenzivnih programov neformalnega izobraževanja in usposabljanja. Vabljeni k udeležbi!


VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

 

KPM – Kultura po meri

Praktična delavnica z možnostjo nadgradnje


Inovativen, interaktiven in integracijski program kulturno-umetnostne vzgoje za šolarje KPM – Kultura po meri temelji na aktivni participaciji in izkustvenem učenju, zasnovan pa je kot praktična delavnica (4 šolske ure, 2 mentorja, cca. 15-20 šolarjev v skupini, max. 4 skupine), ki jo lahko po dogovoru nadgradimo z drugimi pedagoškimi vsebinami.


VEČ INFORMACIJ IN NAROČILO

 

ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake

Razširjen 8-urni program in nov mentorski tandem


V torek, 19. 4., se bo v Ljubljani začela nova sezona praktične delavnice ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, na kateri udeleženci preko gledaliških iger in tehnik spoznavajo pristope za oblikovanje inovativnih pedagoških metod,  razvijanje in gradnjo skupinske dinamike ter krepitev motivacijeProgram zdaj obsega 8 ur – 4 ure vodene delavnice in 4 ure individualnega prenosa oziroma aplikacije tehnik v praktično delo – in je uvrščen v KATIS, Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju


VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

 

MEDNARODNO

 

URBana LJUBLJana 2022

Poziv za mednarodno nagrado odličnosti


V okviru programa jubilejnega 25. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2022 Ljubljani bo potekal finalni izbor za 3. mednarodno nagrado odličnosti za najboljšo predstavo slovenskih in v Sloveniji delujočih uličnih ustvarjalcev oziroma umetniških skupin URBana LJUBLJana 2022! Prijave sprejemamo do 7. marca.


VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA