Megafon

URBana LJUBLJana 2022

 

KAJ

Mednarodna nagrada odličnosti za najboljši projekt slovenskih in v Sloveniji živečih/delujočih ustvarjalcev oziroma umetniških skupin na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti.


KJE & KDAJ 

Jubilejni 25. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2022 (Ljubljana, 29.6.–3.7.)


ZAKAJ

Namen nagrade je spodbuditi produkcijo kvalitetnih uličnih predstav, ki so igralsko močne, inovativne in zahtevne do sebe ter do publike; predstav, ki znajo uporabiti ulico kot performativni prostor, in ki – glede na svojo specifiko – znajo in zmorejo vključiti tudi občinstvo. Z njo želimo tudi zagotoviti večjo prepoznavnost ustvarjalcev na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti v najširšem mednarodnem prostoru, ter nenazadnje večji ugled in referenčnost tega umetniškega področja.


NAGRADA 

Plaketa odličnosti in 2000 €.


POGOJI IN DOLOČILA

  • Projekt (predstava, intervencija in/ali site specific performans) mora imeti pred prijavo vsaj 5 ponovitev pred splošnim občinstvom.
  • Ob prijavi je potrebno priložiti vsebinski opis projekta, slikovni in video material o projektu ter medijske objave o njem.
  • Izbrane predstave, intervencije in/ali site specific performansi imajo v programu Ane Desetnice 2022 v Ljubljani zagotovljen 1 nastop.
  • Umetnik oziroma umetniška skupina se lahko z isto predstavo za nagrado odličnosti poteguje samo enkrat.
  • Nagrada bo izplačana v obliki dodatnega honorarja za nastop na festivalu na podlagi izdanega računa.
  • Dobitnika nagrade bo izbrala 5-članska mednarodna žirija, ki jo bodo sestavljali 4 kvalificirani strokovnjaki na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti in predstavnik občinstva oziroma t. i. glas ljudstvaOdločitve žirije so dokončne.

KONTAKT

Polona Prosen: polona.anamonro@gmail.com // 031 874 443