A10 2021 Fb Banner

24. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2021 je bilo čudovito poletno doživetje, saj je ponudil vse, kar smo v zadnjih mesecih najbolj pogrešali: smeh, zabavo, sproščeno druženje in (prosto dostopno) umetnost v vseh oblikah – glasbo, ples, cirkus, celo literaturo ter seveda gledališče!

Potekal je pod sloganom Še znamo biti skupaj?, ideja katerega se je porodila ob izkušnji iz leta 2020, ko se je zdelo, da po (pre)dolgi zaustavitvi javnega življenja zaradi epidemije vsi komaj čakamo, da se ponovno (z)družimo, a se je izkazalo, da smo se v obdobju, ko so nam prepovedovali fizično bližino, nalezli tudi socialne distance. Da smo se zaprli v mehurčke, ki jih bo težko razb(lin)iti, in se preprosto odtujili drug od drugega! Pred letošnjim festivalom smo zato sebi in obiskovalcem postavili vprašanje: ali še zmoremo zdržati kratek čas v družbi in bližini ljudi, ki jih ne poznamo, oziroma, ali si to sploh (še) želimo?

Odziv obiskovalcev, ki smo jih v vseh mestih našteli krepko več kot 10.000, je bil neverjeten, in skupaj z njimi smo tako ustvarili še eno nepozabno ulično zgodbo, ki je dala jasen  in glasen odgovor: JA, še znamo biti skupaj!


Na tem mestu se iskreno zahvaljujemo vsem srčnim ljudem v mestih, v katerih je gostovala Ana Desetnica 2021, odločevalcem in uradniškemu osebju, organizatorjem, izvedbenim ekipam, partnerjem, sodelavcem, podpornikom, fotografom in ljudem v medijih ter seveda umetnikom in obiskovalcem.