Spektakel ob in na Ljubljanici – REKA SEDMERIH IMEN! (2.7.)

Rsi 5

Ali poznate legendo o nastanku Ljubljanice?

2.7. ob 23.00 boste imeli priložnost, da ji v okviru programa festivala Ana Desetnica 2021 prisluhnete in si jo ogledate v živo – kje drugje kot ob Ljubljanici, na Šuštarjevem nabrežju, med Plečnikovimi zapornicami in Fabianijevim mostom, kjer se bo odvila nova uprizoritev vizualno, glasbeno in vsebinsko močne predstave Reka sedmerih imen.

Navdih zanjo smo v Gledališču Ane Monro našli v ostankih rimske tovorne ladje, ki je napol zakopana v strugi Ljubljanice, in je simbol odnosa med reko in človekom, ki se spreminja v času, a o(b)staja.

Pri snovanju predstave pa smo izhajali iz tistega, kar posamezni ustvarjalci z različnih umetniških področij, ki smo se zbrali v avtorsko in izvedbeno ekipo, najbolje znamo, ter poskušali to na kar najbolj brezšiven način sestaviti v delujočo in vsebinsko polno celoto.

Z risanjem digitalnih ilustracij v živo in projekcijami teh na breg reke, s svetlobnimi projekcijami na njeni gladini in na zapornicah, z video projekcijami na Cukrarni ter nastopom umetnic na tkanini nad reko in na čolnu na reki, bomo Ljubljanico in njeno nabrežje za kratek čas spet pretvorili v oder, in na njem skupaj z vami ustvarili legendo o nastanku Reke sedmerih imen.

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!