Novi PREDSTAVI, novi PROSTORI! (14.&15.10.)

Anasfera 40 60

V okviru našega projekta sosedskega gledališča Art Yard, oziroma programa KUL-TURA MED BLOKI, ki smo ga zasnovali kot del tega, se bosta slovenska premiera (14. 10. ob 17:00) in prva ponovitev (15. 10. ob 10:00) naše nove mednarodne koprodukcije 40-60 odvili v Štepanjskem naselju v Ljubjani.

Avtorja, režiserja in nastopajoča Goro Osojnik iz Gledališča Ane Monro ter Milan Manić iz srbske umetniške organizacije Cirkusfera sta si za prizorišče izbrala ploščad pred Jakčevo ulico 11.

Na njej bosta v okviru predstave, za katero sta navdih našla v klasičnem delu gledališča absurda Čakajoč Godota, našla pa sta ga (tudi) v kultni češki risanki A je to, stapljala ”svoji” disciplini ulično gledališče in sodobni cirkus, ter vse skupaj ”začinila” s ščepcem naravnanosti k uporabi naravnih materialov in kritičnega pogleda do odnosov v sodobni družbi.

Sobotno premiero bomo neposredno prenašali tudi na spletnem kanalu SIMS, zato vabljeni, da se priklopite nanj vsi, ki se nam ne boste mogli pridružiti v živo!


Isti vikend (14. & 15. 10. ob 11:00) bosta v istem naselju (pred Jakčevo 13) tudi prva dva prikaza naše nove vokalno-performativne intervencije z naslovom Delo v nastajanju, ki jo udeleženci programa ŠUGLA, Šola sodobnih peformativnih uličnih umetnosti, kreirajo pod mentorstvom Tee Vidmar in v sodelovanju z Gledališkim pevskim zborom.


Prisrčno vabljeni na nove predstave (in) v nove prostore!

 

SPLETNI PRENOS 40-60