Ljuzgo 4

Ljubljanske zgodbe

Interaktivni sprehod skozi zgodovino


Ljubljanske zgodbe so zabavna in poučna pohodna predstava, ki se odvija od Gornjega in Starega trga prek Ulice na Grad, Rožne ulice in v okolici ter v javnem zaklonišču pod Ljubljanskim gradom, v katerega sicer ni možen prost dostop.

Med ekskluzivnim sprehodom skozi te urbane prostore ulični umetniki odigrajo interaktivne prizore iz zgodovinsko pomembnih obdobij, v katerih vas bodo popeljali v čas Napoleona in Ilirskih provinc, v obdobje druge svetovne vojne in okupirane Ljubljane, ko je mesto obdajala bodeča žica, v čas bratstva in edinosti. Ponudili vam bodo izkušnjo rušilnega potresa in vas povabili k ogledu baročne umetnosti, v beraško šolo, v družbo prijateljic noči in celo na ples s Povodnim možem. Pridružite se jim in doživite voden ogled pogosto prezrtega dela mestnega središča na ulično-gledališki način in edinstveno avanturo potovanja skozi čas!

Priporočamo turistom in avanturistom vseh starosti in velikosti!


V Gledališču Ane Monro vedno iščemo nove načine, kako bi ulično gledališče povezali z bolj tržno usmerjenimi dejavnostmi. Leta 2013 smo tako v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana začeli snovati projekt, s katerim bi obogatili ponudbo turističnih ogledov slovenske prestolnice.

V prvi polovici leta 2014 so kot redni del te zaživele Ljubljanske zgodbe, interaktivna pohodna predstava, ki obiskovalcem Ljubljane zagotavlja svojevrstno izkušnjo vodenega ogleda mesta. Ta traja eno uro in se izvede v vsakem vremenu.

Predstava je primarno namenjena manjšim skupinam turistov (od 12 do 50 ljudi), zato jo lahko po predhodnem dogovoru odigramo v različnih tujih jezikih. Z veseljem jo odigramo tudi za druge organizirane skupine, vendar v primeru večjega števila gledalcev, te razdelimo v skupine, in predstavo odigramo večkrat.

Po predhodnem dogovoru se za zaključene družbe oziroma skupine predstava lahko izvede tudi kot nočni sprehod po mestu, vanjo pa je možno vključiti tudi kulinarično doživetje, osebna presenečenja ali najrazličnejše skupinske naloge/teambuilding oziroma učne intervencije.

Igralci: Silvia Viviani, Katjuša Kovačič, Luka Korenčič, Matjaž Ocvirk, Tea Vidmar, Polona Prosen, Rada Kikelj, Goro Osojnik.

Ideja, zasnova in režija: Goro Osojnik.

Scenarij: skupinska kreacija.

Raziskava zgodovinskih virov: Matjaž Ocvirk.

Zvočna podlaga: Polona Prosen.

Konstruktivna pomoč pri nastajanju predstave: Jana Apih, Mitja Lavtar, dr. Dejan Križaj in še mnogi drugi.

Produkcija: Gledališče Ane Monro, zanj Simi Merhar in Goro Osojnik, @ 2013.

Za podporo se zahvaljujemo zavodu TURIZEM LJUBLJANA!

Tl Logo