Mraz 2

Ana Mraz

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča


Festival Ana Mraz vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča, ki je v zadnjih letih močno požlahtnjen s cirkusom.

Festival, ki ga od preloma tisočletja organiziramo v sodelovanju z zavodom Turizem Ljubljana, je vrsto let gostoval na nabrežju in mostovih Ljubljanice, leta 2016 pa smo festivalsko prizorišče preselili v park Zvezda na Kongresnem trgu. V njem smo postavili pravi cirkuški šotor in tako nakazali vizijo Ane Mraz za prihodnost – zimski cirkus v prestolnici!

Ker bi bilo to idejo v natrpanem najožjem mestnem središču težko uresničiti, smo leta 2017 na obrobju tega, pri Gruberjevem kanalu na Špici, odprli nov prireditveni prostor in festivalsko prizorišče postavili pod tamkajšnjo pergolo, kjer je Ana Mraz gostovala tudi v letu 2018.

Prednovoletni ulični program Ane Mraz v okviru drugih dogodkov in pod drugim imenom gostuje sicer že nekaj let gostuje tudi v drugih slovenskih mestih (Ana Mrzla v Mariboru, Ana Snežna v Radovljici).

Kontakt

Goro Osojnik
goro.anamonro@gmail.com
041 723 146

Za podporo se zahvaljujemo zavodu TURIZEM LJUBLJANA!

Tl Logo