SIMS Laboratorij


Od 3. do 5. 5. bo v okviru Meseca izobraževanj v Ljubljani potekal SIMS Laboratorij, praktična delavnica, ki smo jo zasnovali kot raziskovalno igrišče za preizkušanje in odkrivanje različnih že znanih in še neznanih možnosti, ki jih ponuja SIMS – sinhroni interaktivni multi stream.

SIMS je inovativen format neposrednega spletnega prenosa živih performativnih in drugih dogodkov v javnem prostoru prek kamer štirih mobilnih telefonov in ene 360-stopinjske kamere, med katerimi lahko uporabnik poljubno izbira, zaradi česar ta presega imitacijo resničnosti v virtualnemu svetu, ter nadgradi izkušnjo ogleda v živo.

V sodelovanju z javnim zavodom ARNES (Akademska in raziskovalna mreža Slovenije) ter s programerjem Benjaminom Svitom Osojnikom ga od decembra 2020 razvijamo kot orodje, ki nam omogoča, da:

  • sledimo sodobnim trendom, ki narekujejo inovativno uporabo tehnologije;
  • spodbujamo ulične ustvarjalce k oblikovanju novih umetniških izrazov in praks, ki razvijajo oziroma krepijo t. i. digitalno interaktivnost, ter prek te(ga) prispevamo h kakovostni in raznovrstni produkciji na področju uprizoritvenih umetnosti;
  • ostajamo v stiku s svojim občinstvom kjerkoli in kadarkoli, ter obenem nagovarjamo in/ali ”na daljavo” izobražujemo novo, predvsem mlado – v najširšem mednarodnem prostoru.

K udeležbi na delavnici vabimo laike in strokovnjake z različnih umetniških (ulični performerji, dramski igralci, plesalci, pevci…) in neumetniških področij (računalniški programerji in raznoliki tehnološki navdušenci).

 

PRIJAVE ZBIRAMO DO 2. 5.!