PODPRITE našo akcijo za PRIHODNOST!

Sims Direkt Z Ul'ce

Ulica je živ ambient, v katerem Gledališče Ane Monro gostuje in aktivno deluje že skoraj 40 let!

S prosto dostopno umetnostjo (p)oživljamo pogosto prezrte urbane kotičke in odpiramo nove prireditvene prostore v mestih, ter vas vabimo vanje na oddih in sprostitev, srečevanje in druženje – da se vsi skupaj za kratek čas povežemo v skupnost.

Naše dolgoletno poslanstvo, ki je ohranjati javni prostor odprt za umetnost in ljudi, je bilo prejšnje leto na veliki ”preizkušnji”, a smo poiskali nove poti do vas, cenjeno občinstvo, in začeli razvijati nove načine uporabe javnega prostora, da bi sebi in vam omogočili stik z ulico. V prvem valu epidemije smo s pro bono projektom Ana pod oknom gledališče pripeljali na vaše dvorišče, v drugem pa smo se povabili še v vaše bivališče.

Začeli smo namreč razvijati SIMS, platformo za brezplačni neposredni večkanalni spletni prenos programa uličnega gledališča, ki smo ga Direkt z ul’ce prvič predvajali konec decembra, v času našega zimskega festivala Ana Mraz 2020.

Izkazalo se je, da SIMS omogoča in ponuja še bolj večdimenzionalno doživetje, kot smo pričakovali – nam, nastopajočim umetnikom in vam, uporabnikom/gledalcem. In da ima velik potencial kot ”poligon” za t. i. raziskovalno digitalno gledališče, v okviru katerega želimo razviti hibridni format živih in spletnih dogodkov, ki je naš odgovor na ”novo realnost”.

Tudi v tej ne želimo le preživeti, ampak predvsem živeti in čim več doživeti – skupaj z vami!

Prosimo PODPRITE našo vizijo za prihodnost! HVALA, vam vrnemo na ulici!

 

VSE INFORMACIJE