Ana Desetnica 2022 Ljubljana, Mednarodna Izmenjava

izPOSTAVI se V javni PROSTOR 3


LJUBLJANA, 27.6.-6.7.2022


BEOGRAD, 17.-26.9.2022

 

Program na temo crossover-ja med uličnim gledališčem (mentorja Goro Osojnik in Anže Mohorič, SLO) in sodobnim cirkusom (mentorja Milan in Vladana Manić, SRB), ki smo ga nadgradili s t. i. SIMS/video delavnico (mentor Matjaž Jamnik, SLO) ter delavnico uličnega plesa (mentorji iz Companie Dyptik, FRA), je potekal v dveh delih, v dveh mestih in v povezavi z dvema festivaloma – 25. mednarodnim festivalom uličnega gledališča Ana Desetnica in 10. festivalom sodobnega cirkusa v cirkuškem šotoru CirkoBalkana.

V okviru izmenjave je 22 udeležencev iz Slovenije in Srbije, starih od 15 do 27 let, dobilo možnost za izkustveno raziskovanje različnih disciplin, usvajanje novih znanj in veščin, ter za medkulturno spoznavanje, sodelovanje in povezovanje. Dodana vrednost programa so bili: nastopi v javnem prostoru (2x v Ljubljani in 3x v Beogradu) ter življenje in ustvarjanje v cirkuški vasi, v kateri so se med drugim (na)učili partnerskih akrobacij (mentor Uroš Kuridža, SRB), in bili deležni redke, če ne edinstvene izkušnje vadbe na letečem trapezu (mentor Turbul Circus, FRA).


Program je Gledališče Ane Monro zasnovalo in izvedlo v sodelovanju s srbsko organizacijo Cirkusfera, koordiniral ga je Anže Mohorič, sofinancirala pa sta ga program Evropske unije Erasmus+ in Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT.

Fotoutrinki iz Ljubljane

 

V1

Ana Desetnica 2022 Ljubljana, Mednarodna Izmenjava

 

I4

I1

V2

Elj2

Elj 1

Ana Desetnica 2022 Ljubljana, Mednarodna Izmenjava

Fotoutrinki iz Beograda

 

B2

B3

 

B6

B7

B4

B5

B8

B1