A10 2023 Fb Banner

Program 26. mednarodnega festivala uličnega gledališča bo med 22. junijem in 2. julijem gostoval na ulicah, trgih, mostovih, dvoriščih, parkiriščih v parkih in drugih urbanih kotičkih 15 slovenskih mest. Prebivalci in obiskovalci teh si boste lahko brezplačno ogledali skoraj 40 različnih predstav/nastopov/intervencij/inštalacij v izvedbi cca. 100 umetniških ustvarjalcev iz 15 držav (Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Italija, Srbija, Francija, Nemčija, Belgija, Irska, Makedonija, Argentina, Kolumbija, Etiopija, Velika Britanija in Kuba).

Ana Desetnica 2023 bo gostila najrazličnejša tu- in zunajzemeljska ter mitološka bitja (preroke, gusarje, velikane, trole, migrante, klovne, dive in vesoljce), številne živalske vrste (konja, kobilice, ribe, ovce, papagaja in druge ptice) ter celo nekaj rastlinskih (travo, vrtnice, stebla). Kljubovala bo gravitaciji, iskala drug(ačn)e perspektive, pripeljala s sabo orkester z enim samim članom in nas popeljala prek vseh meja (v Afriko in na Kitajsko, na morje, podeželje in v hotel, do vulkanov in celo do zakladov). Počela bo torej to, kar najbolje zna: raziskovala, se igrala, razveseljevala, pela ter plesala, skratka – navduševala.

V Ljubljani bo osrednje prizorišče spet na v parku na Ambroževem trgu in v bližnji okolici, nekaj dogodkov pa se bo odvilo tudi v središču mesta. Enega od ”odrov” si bo Ana Desetnica delila s festivalom Klovnbuf (v organizaciji Zavoda Bufeto) in Festivalom Trojne salte (v organizaciji kolektivov Cirkokrog in Mismo nismo), in sicer pod streho cirkuškega šotora, ki bo stal na travniku pred starim delom Cukrarne, in v katerem bo od 23. 6. do 7. 7. potekal skupni projekt vseh treh organizacij CIRKOVIZIJA.

Izpostavljamo: festivalski spektakel z veliko mehansko lutko konja v glavni vlogi (Cie. Benares Paris / FRA), ognjene predstave (Compagnia Opera Fiammae / ITA) in posebno interaktivno inštalacijo, ki jo bodo gledalci gradili skupaj z umetniki (Stalker Teatro / ITA).

Prisrčno vabljeni!