Ana Pod Oknom Official

Gledališče na vsako dvorišče!

Zasnovali smo serijo dogodkov, ki smo jo poimenovali Ana pod oknom, ker na nek način obuja tradicijo podokničarstva. V okviru te bomo na javnih površinah stanovanjskih sosesk oziroma blokovskih naselij izvajali kratke umetniške intervencije, s katerimi želimo vam in sebi popestriti in polepšati dneve v izolaciji. Naše nastope si boste lahko ogledali skozi okna in/ali z balkonov, kot vedno pa vas bomo povabili k sodelovanju, a tokrat na varni razdalji.

 

V času, ko je javno življenje zamrlo, se mnogi umetniški ustvarjalci počutimo odrezani od svojega bistva – od ljudi, ljubiteljev umetnosti, našega občinstva. Nekateri ostajajo v stiku z njim(i) v virtualnem svetu, kar je hvalevredno, toda mi uličniki preprosto potrebujemo neposreden stik, saj že skoraj 40 let ustvarjamo žive gledališke dogodke na prostem skupaj z vami. Zato smo vztrajno iskali način, kako bi kljub omejitvam razvijali duha ulične umetnosti in obenem naredili nekaj dobrega za skupnost. In ”rodila” se je Ana pod oknom!

Nastopajoči umetniki bodo upoštevali vse varnostne in zdravstvene zahteve. Da pa zadostimo še zakonskim in uredbenim zahtevam, bodo naši nastopi spontani in nenapovedani – mesto in čas nastopa bomo določali sami.

Tu in tam se bomo odzvali tudi na kakšno vaše povabilo (pišite nam na gledalisceanemonro@gmail.com), zato ostanite doma in morda se vidimo pod vašim oknom.

 

Izvajalci/nastopajoči: Goro Osojnik, Tea Vidmar, Ankica Radivojević, Camilo Acosta Mendoza, Polona Prosen, Katjuša Kovačič, Nikola Orešković.

 

Veseli in ponosni smo, da je častno pokroviteljstvo nad akcijo Ana pod oknom sprejel Predsednik Republike Borut Pahor.