UPS! v CUKRARNI, ki ga je videl ves svet!

Ups

V torek, 23.3., je Gledališki pevski zbor z vizualno in vokalno impresivno izvedbo (z mednarodno nagrado odličnosti v uličnem gledališču URBana LJUBLJana 2020 nagrajene) predstave UPS! v Cukrarni še enkrat navdušil. Tokrat tudi mednarodno občinstvo!

Predstava je bila namreč del programa mednarodne spletne konference o izobraževanju na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti SAWA#5, ki od 23. do 25.3. poteka v organizaciji Gledališča Ane Monro in partnerjev. Udeležujejo se jo govorci in slušatelji iz 20 različnih držav, ki so si UPS! ogledali v neposrednem večkanalnem spletnem prenosu na kanalu SIMS, ki ga razvijamo od decembra 2020, da bi sebi in najširši javnosti zagotovili stik z ulico in urbano umetnostjo tudi v časih, ko sta dostop do javnega prostora in njegova uporaba zelo omejena!

Dogodek v Cukrarni je še en prispevek Gledališča Ane Monro k obuditvi in oživitvi tega izjemnega objekta, ki je bil pred več kot stoletjem ustvarjalno središče velikih pesnikov moderne, in nekaterim od njih tudi zadnje zatočišče. V neposredni bližini prenavljajoče Cukrarne je namreč septembra lani potekal drugi del festivala Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, na istih prizoriščih pa se bo odvil tudi program 24. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica 2021ki bo v Ljubljani gostoval med 30. junijem in 3. julijem.