Tabletol

Tabletol

Predstava iz zdravstvenega okolja


Naša najnovejša predstava primarno nagovarja zaposlene v zdravstvu in je zasnovana kot strokovna predstavitev novega zdravila Tabletol, ki izboljšuje komunikacijo. Obsega šest zabavnih prizorov, v katerih trije odlični igralci ponazorijo različne in boleče resnične vsakodnevne situacije iz zdravstvenega okolja, do katerih lahko privede neustrezna komunikacija med zdravniki, medicinskimi sestrami in pacienti. Obenem gledalcem nudijo uvid v trenutke, ko lahko ustreznejša komunikacija med posameznimi deležniki te situacije prepreči.

Didaktični učinek predstave (o)krepi sedmi prizor, v katerem na način modificiranega forumskega gledališča k sodelovanju in iskanju boljših načinov komunikacije igralci neposredno povabijo gledalce. Tabletol je zato tudi komunikacijska delavnica, priučene principe pa lahko vsakdo aplicira na konkretne vsakdanje situacije v poslovnem in zasebnem življenju.


S predstavo Tabletol nadaljujemo trend kreiranja produkcij za specifično občinstvo iz ne-kulturnih okoljih, kot so turizem (Ljubljanske zgodbe, 2013), šolstvo (Od-govor-nost, 2015), gospodarstvo (Proslava po meri, 2018) in zdaj torej tudi zdravstvo.

Tabletol sicer ni Bolnica na koncu mesta, je pa zabavna in poučna predstava. Tudi v njej nastopajo Dr. Sova, Dr. Jazbec, Dr. Orlova ter sestre Adelina, Snežana in druge. Seveda pa sta tu še pacienta Zdravko Dren in ga. Zaleteljeva.


Naslov predstave je enak imenu zdravila, ki ga je izdelala GAMmedica, farmacevtska sekcija Gledališča Ane Monro. Tabletol je prvo zdravilo, ki pomembno zmanjšuje ali pa celo povsem odpravlja črno-bele reakcije na različne življenjske situacije in zagotavlja bolj rožnat pogled na svet, zato lahko prepreči vsaj situacije, ki so uprizorjene v predstavi. Ogled te lahko povzroči neželene stranske učinke, kot so zardevanje ter neprijetni spomini na osebne reakcije v preteklosti, zato se pred ogledom posvetujte s svojo vestjo in z egom.

 

Igralci (in soavtorji): Manca Uršič, Silvia Viviani in Goro Osojnik.

Režija: Barbara Kapelj

Avtorja besedila: Barbara Kapelj in Goro Osojnik

Strokovna podpora: Nina Pokorn, dr.med.,spec..druž.med. in Barbara Polajnar.

Kostumi: Barbara Kapelj in igralci.

Glasba: Brane Zorman.

Produkcija:Društvo Gledališče Ane Monro, zanj Goro Osojnik © 2019.