Ck Www

Cirkus Korona (Art Yard)

Sosedsko gledališče


Atraktivna interaktivna predstava Cirkus Korona je zmes komedije, drame absurda in freak showa – skratka zrcalna slika realnosti, v kateri živimo, odkar je svet za vedno spremenila pandemija korona virusa, in je življenje postalo tako rekoč cel cirkus!

Z njo želimo na zabaven in lahkoten način nagovoriti občutke, stiske in konkretne bivanjske situacije, s katerimi se v tem posebnem obdobju tako ali drugače soočamo vsi.

S premiero predstave, ki se je odvila 8. maja 2021 na dvorišču stanovanjske soseske BS3 v Ljubljani, smo zagnali projekt sosedskega gledališča Art Yard.


Vse uprizoritve tudi v neposrednih spletnih prenosih na kanalu SIMS!

Art Yard je projekt gledališča s socialnim učinkom, ki bo povezal ulične ustvarjalce in prebivalce stanovanjskih skupnosti. Naš dolgoročni cilj v okviru tega je ustvariti umetniško, socialno in digitalno platformo, ki bo nekakšen podporni sistem za soočanje z izzivi, ki jih prinaša (so)bivanje v ”novi realnost”.

Art Yard je ”zrastel” iz serije gledaliških podoknic Ana pod oknom, s katero smo se spomladi 2020, v času prvega vala epidemije korona virusa, podali na misijo, da pripeljemo gledališče na vsako dvorišče – da bi kljub omejitvam javnega življenja ljudem omogočili živi stik z gledališko umetnostjo, sebi pa stik z ulico in občinstvom.