SLOVENSKO-NEMŠKO festivalsko prijateljstvo in partnerstvo!

Kud Ljud V Nem

Od 14. do 16. junija bo v Hamburgu potekal 21. festival STAMP, na katerem se bodo občinstvu predstavili tudi KUD Ljud z umetniško intervencijo Invazije in KD Priden Možic s predstavo Počivajte v miru.

Obe ulično-gledališki skupini v Nemčiji gostujeta na povabilo organizatorjev, ki so ju k sodelovanju povabili po tem, ko so si kot člani strokovne žirije ogledali njihove nastope na Ani Desetnici 2018 v Ljubljani, kjer so oboji sodelovali v natečaju URBana LJUBLJana 2018 za najboljšo predstavo slovenskih in v Sloveniji živečih uličnih ustvarjalcev.

Prejemniki te so bili sicer KUD Ljud (za predstavo Pocestnica) in Agencija Vertigo, ki pa je morala sodelovanje žal odpovedati, saj za izvedbo predstave Okno organizatorji niso uspeli najti/zagotoviti ustreznega prizorišča. Priložnost so zato dobili, naslednji najboljši, KD Priden Možic.

V okviru festivala bo 15. junija že tretje leto zapored potekala STAMP konferencana kateri bo kot povabljeni govornik sodeloval tudi direktor in umetniški vodja Gledališča Ane Monro Goro Osojnik.