SIMS prenos vseslovenskega INKLUZIJSKEGA POHODA! (8.6.)

Foto

V četrtek 8. 6. od 8:45 dalje vabljeni, da se priklopite na inplaninec.streams4u.eu in prek naše platforme SIMS v živo spremljate 4-kamerni prenos vseslovenskega inkluzijskega pohoda (v nadaljevanju VIP) do Starga malna (Vrhnika).

VIP je dogodek, ki združuje ljudi z različnimi sposobnostmi in ozadji iz vse Slovenije. Gre za pohod, ki spodbuja enakopravnost, solidarnost in medsebojno sodelovanje. Omogoča priložnosti za invalidne oziroma t. i. inPlanince.

VIP je oprt na korporativno prostovoljstvo in povezuje gospodarstvo ter nevladne organizacije. Povabljene so javne institucije šole in vzgojni zavodi. Udeleženci skupaj premagujejo izzive narave in dokazujejo, da je inkluzija možna, ter da skupaj zmoremo doseči cilje.

InPlaninci iz cele Slovenije sodelujejo pri pohodu in skupaj dokazujejo, da z združenimi močmi zmoremo doseči velike cilje.

V letu 2022 se je inkluzijskim pohodom pridružil tudi Zavod Nefiks. Glavni namen, zakaj so se odločili sodelovati kot prostovoljci na pohodih je bil ta, da na pohode povabijo predvsem mlade, s katerimi se srečujejo na njihovih aktivnostih v Mladinskem centru Vič. Udeležilo se ga bo 5 njihovih predstavnikov, med katerima bosta tudi dve mednarodni prostovoljki, ki prihajata iz Hrvaške in Rusije.

Zavod Nefiks sodeluje pri VIP zato, ker je odbor InPlaninec ena od organizacij s potencialom, s katerimi delajo na Stičišču Središčestičišču za nevladne organizacije osrednjeslovenske regije, in ker jih želijo pri njihovem delovanju podpreti tudi s tem, da so jim omogočili video prenos pohoda preko platforme SIMS.

 

PRIKLOPI SE IN GLEJ