Po poti Poti v Tadam

Tadam 3

Leta 2016 se je Gledališče Ane Monro povezalo z nemškim festivalom Von Nord Nach West in dogovorili smo se o dolgoročnem sodelovanju, v okviru katerega je na Ani Desetnici 2017 nastopil Ben Smalls (predstava MozArt), na Ani Desetnici 2018 pa smo gostili umetniški duo Elaboe (predstava Šah Mat).


Na festivalu Von Nord Nach West je letos prvič nastopila tudi v Sloveniji živeča in delujoča umetniška zasedba, ki deluje pod okriljem društva Globus Hystericus. V okviru festivala so s predstavo Pot v Tadam gostovali v Bremnu, Osnabrücku, Mülheimu an der Ruhr in Löhne-ju (https://www.facebook.com/Nord-nach-West-1422575251142353/).


Tadam 4

Zaključni poklon (Löhne, Nord nach West). Foto: arhiv Globus Hystericus.


Kot nam je povedala režiserka predstave Alenka Marinič (SLO), so igralci Alla Abramova (UKR), Anja Bezlova (SLO) in Justin Durel (ZDA) po tej turneji odpotovali še v Hannover, kjer so nastopili na velikem gala festivalu Kleines Fest (http://www.kleinesfest-hannover.de/hannover/kleines-fest/), ki je letos v baročnem botaničnem vrtu Den Großen Garten gostil več kot 100 umetnikov iz 13 različnih držav. Za potrebe tega festivala so predstavo Pot v Tadam tudi nekoliko priredili, s premierno izvedbo te priredbe po so tik pred odhodom v Nemčijo in le nekaj dni pred prihodom 21. Ane Desetnice navdušili občinstvo v Ljubljani.


 Tadam 1

Uvodno srečanje na festivalu Kleines Fest (Hannover). Foto: arhiv Globus Hystericus.


Predstava Pot v Tadam je v zadnjih mesecih gostovala tudi drugod po Nemčiji, v Belgiji, na Nizozemskem in Češkem, poletno sezono pa bodo zaključili 14. in 15. septembra v Veliki Britaniji. Več informacij najdete TUKAJ!