(P)o ANI SRČNI 2024!

Ana Srčna 2024

8. in 9. marca smo na povabilo zavoda Turizem Ljubljana v okviru programa njihovega Festivala LUV v parku na Špici ustvarili svetlobni ambient Ana Srčna 2024 in med 18:00 in 22:00 povabili ljudi vanj na interaktivno doživetje ljubezni.

Glavna ”zvezda”  je bila vizualno-zvočna inštalacija, v katero smo spremenili tamkajšnjo pergolo, ki smo jo okrasili z raznobarvnimi trakovi, jo čarobno osvetlili ter napolnili s posnetki žvrgolenja ptic. Kot so nam povedali obiskovalci, je bil že pogled nanjo čudovit, celotno doživetje pa dobesedno dih jemajoče.

Navdušil jih je tudi ”lestenec”, ki je visel nad vhodom na prizorišče, ter celoten ambient, ki smo ga spet ustvarili s preprostimi svetlobnimi in ognjenimi elementi, narejenimi iz papirja oziroma papirnatih vrečk, čajnih svečk, vrtnih ognjev in LED lučk. S slednjimi smo ožarili otroška igrala in stebla dreves, na vejah katerih so se v večernem vetru pozibavali ptički, in okoli katerih smo ”zasadili” številne tulipane, ki so (oboji) prepoznavni simbol festivala LUV.

Posebno pozornost smo namenili obema bregovoma reke, saj smo na enem postavili alejo svetlobnih prizorov (iz kartonskih škatel in prosojnega papirja narejenih elementov, ki so bili osvetljeni z vrtnimi ognji in porisani z ljubezenskimi motivi), na nasprotnem (na drugi strani reke) pa smo z vrečkami in svečkami oblikovali napis ANA.

Da je bil za obiskovalce sprehod skozi ambient še bolj romantičen, so poskrbeli odlični umetniški ustvarjalci, ki so se v podobi različnih, z lučkami ožarjenih likov sprehajali po prizorišču, in stopali v interakcijo z njimi: Kupid (Anže Mohorič), Matičar (Goro Osojnik), Lajnar (Matjaž Ocvirk), Trubadur s harmoniko (Jonas Tomšič) ter Pevska vila (Mateja Ficko).

Celotno izkušnjo Ane Srčne, ki je bila zato dobesedno sladka, je dopolnila še pogostitev z brezplačnimi palačinkami (Tim Bučar).

11-člansko organizacijsko-izvedbeno ekipo so poleg članov Gledališča Ane Monro sestavljali naš redni tehnični sodelavec (Miha Zupan) in 5 prostovoljcev (Marin Kenda, Jakob Jurovič, Anže Belič, Ivo Bavec in Samo Bavec),

 

(ZA)HVALA:

  • Turizmu Ljubljana za povabilo k sodelovanju ter finančno in promocijsko podporo;
  • Tini Žen za idejno zasnovo vizualne podobe ambienta;
  • nezamenljivim in nepremočljivim (so)ustvarjalcem ambienta in njegovih vsebin;
  • Luki Dakskoblerju za izjemne fotografije;
  • članom PGD Trnovo za požarno stražo;
  • osebju kavarne na Špici za izkazano gostoljubje;
  • cenjenim obiskovalkam in obiskovalcem.

 

FOTOGALERIJA


VIDEO REPORTAŽA