Nagrada odličnosti urbANA ljubljANA 2021 je šla v ŠVICO!

Nagrada 2021

V okviru programa festivala Ana Desetnica 2021 je v Ljubljani od 30.6. do 3.7. potekal finalni izbor za mednarodno nagrado odličnosti za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev urbANA ljubljANA 2021.

Zanjo so se potegovali: Circopitanga (ŠVI): Poročne vrvi // Gaia Matulli (ITA): Zadeni me v srce // Dario Marodin (ITA): El Bechin // Theatre Labaaz (NEM): Random acts of music // Norbert Busschers & Ramona Suresh (NIZ): Shakespeare za s seboj.

Mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljali Miriam Dunne (programska vodja festivalov in prireditev, IRS), Vida C. Bren (soustanoviteljica umetniške skupine KUD Ljud in avtorica strokovnega priročnika o gledališkem ustvarjanju v javnem prostoru, SLO), Lorenzo Acquaviva (igralec in direktor festivala Approdi, ITA) ter Goro Osojnik (umetniški vodja Gledališča Ane Monro in festivala Ana Desetnica, SLO), in se jim je v vlogi t. i. glasu ljudstva pridružila Lučka Lučovnik (prevajalka in dolgoletna spremljevalka Ane Desetnice ter ljubiteljica uličnih umetnosti), je nagrado podelila umetniškemu dvojcu Circo Pitanga, posebno priznanje pa sta si prislužila tudi Norbert Busschers & Ramona Suresh.

Iskrene čestitke vsem!