Na ljubljansko Špico prihaja ANA MRAZ 2018

Ad Web 600x338

ANA MRAZ bo spet ulovila iztekajoče se leto za rep in ga med 26. in 30. decembrom okrancljala s prednovoletnim uličnim programom. Mednarodni zimski festival uličnega gledališča bo že v drugo ogrel vzdušje na Špici, kjer se bodo predstavili domači in tuji umetniki, katerih predstave bi lahko razdelili v mestoma nostalgično “dobro staro klasiko” in kreacije “novejšega duha”.

K prvim vsekakor sodi Pobeg v katrci italijanske skupine Nanirossi, ki je v Ljubljani požela veliko uspeha že na Ani Desetnici 2017. Obiskanost predstave je bila tako množična, da veliko gledalcev ni prišlo na svoj račun, zato bi radi akrobatsko-klovnovski trio še enkrat povabili medse. Nadalje je tu belgijska skupina Teatro Pachuco s predstavo Ljubezen na prvi pogled, v kateri nas zaljubljen par povede v črno-beli čas nemega filma. V dvobarvnem stilu je tudi predstava Vagor in Bellavita v Grčiji ustaljene skupine Dromocosmicas, v kateri nam bosta dva vagabunda v iznajdljivosti preživetja ogrela srca. V klasiko postavljamo tudi solo Andreja Tomšeta Po klobuk, v kateri artist šarmira s cirkuškimi veščinami, ter hrvaški solo Željka Hajsoka s cirkolom, ki se v cirkuškem kolesu vrti na barvite glasbene ritme (Ritem ulice).

Novejšega duha nam prinašajo tri domače skupine. Cirkusarna NaokROGRutino preko cirkuških veščin brusi ost proti absurdnim rutinam vsakdanjega življenja. Ostrina realnosti se omili z zračno predstavo Somiru Dane Avguštin, ki bo zabingljala v zraku med mrzlimi sapami iz naših ust. Podlistek novosti je tudi čisto sveža pojava dua Pina in Pepolina s krajšo predstavico Hopsasa.

Program bosta kot že lani povezovala Dva odbita klovna, vmes pa bo še kakšno zimsko presenečenje.

Mrrrrrrazilo bo tudi na Židovskem trgu v Mariboru, kjer bo od 27. do 30. 12 gostovala Ana Mrzla, in na Linhartovem trgu v Radovljici, kamor 25. in 30.12. prihaja Ana Snežna.


FESTIVALSKI PROGRAM

 

 

Tl Logo