Na festivalu v LJUBLJANI tudi javni POSVET z gostom iz UKRAJINE! (6.7.)

10 Let Šugle & Circostrada General Meeting 2017

V soboto, 6. 7. med 11:00 in 12:30, bo kot del programa festivala Ana Desetnica 2024 v Ljubljani v stavbi Prekomorci (na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani) potekal javni posvet O PRIHODNOSTI ULIČNIH FESTIVALOV. Organizira ga Gledališče Ane Monro.

Vse več evropskih uličnih festivalov se namreč širi oziroma seli iz tradicionalnih javnih prostorov v središčih mest v stanovanjske četrti. To je tudi dolgoročna prostorska in programska strategija oziroma vizija Ane Desetnice, v okviru katere smo zato letos tako na simbolni kot konkretni ravni povezali center in/s Šiško.

Z veseljem in ponosom sporočamo, da nam je uspelo pripomoči k temu, da bo na posvetu prisoten tudi Juliy Morozov, naš prijatelj in sodelavec iz Ukrajine, ki mu je kljub vojni – s pomočjo vabil v Slovenijo (med drugim tudi ljubljanskega župana, g. Zorana Jankoviča, za kar smo mu zelo hvaležni) – uspel “preboj” preko meje s Poljsko. Posredoval nam bo svoje izkušnje, saj s kulturnim in socialnim centrom Shelter Plus že desetletja deluje(jo) v soseskah mesta Krivvy Rih v Ukrajini.

Po posvetu bo z veseljem povedal tudi kaj o aktualnem življenju in situaciji v njegovi državi.