Mladinski TABOR ANE PLAMENITE!

Tabor2

Med 11. in 17. novembrom bomo v Ljubljani izvedli mednarodno mladinsko izmenjavo Tabor Ane Plamenite, v okviru katere smo se povezali z umetniškimi in mladinskimi organizacijami iz Slovenije, Italije, Avstrije in Belgije. In sicer z namenom, da prek skupnega orodja dela, ki je umetnost (gledališče, ulično gledališče in umetniška inštalacija v javnem prostoru), mlade z različnimi sposobnostmi, potrebami in interesi spodbudimo k ustvarjalnemu druženju v javnem prostoru.

16 udeležencev iz vseh štirih držav, starih od 18 do 28 let, bo na praktičnih delavnicah razvijalo svojo ustvarjalnost in se (na)učilo graditi ognjene inštalacije,  delati z ognjem, pripovedovati zgodbe skozi ognjene pokrajine ter razvijati umetniški karakter in prek njega vzpostaviti stik z občinstvom. S svojimi kreacijami bodo soustvarili ambient in vsebine festivala Ana Plamenita 2019. 

Nekateri udeleženci bodo pridobljeno (neformalno) znanje in izkušnje uporabili pri razvoju lastnih umetniških projektov, ali pri iskanju zaposlitve na področju umetniškega ustvarjanja. Med udeleženci so tudi mladi s posebnimi potrebami, ki bodo s pomočjo novih veščin in znanj nadalje razvijali svojo gledališko skupino.


Projekt podpirata program Evropske unije Erasmus+: Mladi v akciji in Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT

Nosilec projekta je Gledališče Ane Monro, koordinira ga Tea Vidmar, pri njegovi izvedbi pa bosta aktivno sodelovala tudi Polona Prosen in Goro Osojnik.

Partnerji projekta so Dwaallicht (BEL), Kulturverein Compania Teatre (AVT) in VZS Mitja Čuk (ITA).

Za pomoč in sodelovanje se iskreno zahvaljujemo tudi Zavodu BOB in Mladinskemu centru Ulca.