MEDNARODNO izobraževanje MLADINSKIH vodij!

Bolgarija

Med 21. in 29. 4. se je naš sodelavec Anže Mohorič udeležil eksperimentalnega izobraževanja z naslovom Radical Honesty for Conflict Transformation / Radikalna odkritosrčnost za transformacijo konfliktov, ki je potekalo v bližini mesta Radomir v Bolgariji.

Skupaj s še 15 mladinskimi vodjami iz Albanije, Azerbajdžana, Bolgarije, Nemčije, Francije, Romunije, Srbije, Slovenije, Švice, Ukrajine in Poljske, je spoznaval in se (na)učil, kako se soočati s konflikti pri svojem delu z mladimi in ljudmi na splošno. Program je bil financiran s strani programa Evropske komisije Erasmus+.


»Vadili smo povezavo s samim seboj in z drugimi – na odkritosrčen in sočuten način, in sicer preko razvoja komunikacijskih orodij za neposredno predstavitev trenutne lastne resnice, brez filtrov. Učili smo se, kako v vsakem trenutku opaziti telesne senzacije in kako izraziti, karkoli občutimo v trenutku komunikacije: vznemirjenje, privlačnost, jezo, strah itd., kot tudi, kako radikalno odkritosrčnost uporabiti kot orodje za transformacijo konfliktov. Kot del treninga smo pred soudeleženci razgalili svoje najbolj intimne pomisleke, skrivnosti in obžalovanja, zaradi česar smo se, kljub temu, da smo se poznali le teden dni, drug z drugim globoko povezali, kot da bi se poznali že vrsto let.« (Anže Mohorič)