Izdelajte si svojo plamenito LATERNICO! (11.11.)

Laternice

Pridite 11.11. ob 17:00 v park na Ambroževem trgu v Ljubljani na festival noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita  in si z malo spretnosti ter ustvarjalne domišljije izdelajte svetlečo laternico!

Delavnico bo vodila Petra Gosenca iz Društva GUMB.

“Na delavnici bomo steklene kozarce za vlaganje (prinesite jih tudi od doma) s pomočjo lepilnih trakov, papirja in spretnih prstov spremenili v svetleče laterne. Da nas svečke, ki bodo zagorele v njih, ne bodo spekle, jim bomo dodali še ročaje iz vrvi. Naj vam laterne osvetlijo pot do doma v dolgih zimskih nočeh.

V Društvu za gojenje ustvarjalnega mišljenja in bivanja – GUMB od marca 2011 delujemo na področju kulture, umetnosti, filma, ekologije in recikliranja ter predvsem izobraževanja otrok in odraslih. Najbolj smo dejavni na področju organiziranja in izvajanja delavnic za otroke in odrasle, ki temeljijo na kreativni uporabi naravnih in reciklažnih materialov. Z njimi si prizadevamo za ustvarjalno izobraževanje vseh generacij, ne glede na njihovo likovno predznanje. Hkrati pa želimo spodbujati pozitiven odnos do naravnega okolja in gojiti ekološko odgovorno vedenje posameznikov.”

 

VEČ INFORMACIJ