Galerija na postaji

Ana Desetnica 2019 bo v Dnevni sobi na Slovenski cesti v Ljubljani (4.-6.7.) gostila tri razstave umetniških del, razstavne prostore pa bo uredila kar na avtobusnih postajah!

Nekatera dela bodo tudi naprodaj, zato vabljeni k ogledu in nakupu, s katerim boste podprli štiri izjemno kreativne umetniške ustvarjalce. Za pokušino objavljamo fotografije nekaterih razstavnih artefaktov.

Tinka Volarič

 

Slovenska cesta / 4.7. / od 17.30


Tinka Volarič je ilustratorka, ki med drugim snuje avtorske slikanice za otroke in odrasle, ilustrira glasbene albume, samostojne konceptualno zasnovane cikle in knjižne naslovnice leposlovnih, humanističnih in družboslovnih del. Rada spoznava raznolikost ilustratorske govorice in v avtorskih projektih raziskuje in se poigrava z njenimi mejami in konteksti. Rada piše. Kar je napisano, rada nariše. Rada nariše tudi tisto, za kar ni besed. (In obratno.) Za svoje delo je bila večkrat nagrajena in je razstavljala na več samostojnih in skupinskih selekcioniranih razstavah v Sloveniji in drugod. Je članica Društva likovnih umetnikov Severne Primorske, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in tamkajšnje Sekcije ilustratorjev.

 

Tinka 3

 

Tinka 4

Tinka 5

Jernej in Simona Žnidar

 

Slovenska cesta / 5.7. / od 17.30


Jernej in Simona Žnidar sta člana mednarodno znane žonglerske umetniške skupine Čupakabra, ki je redna gostja naših festivalov. Pod znamko Trešpank ustvarjata od leta 2010, v okviru te pa raziskujeta uporabo odsluženih in odvrženih materialov ter jih združujeta s praktičnim oblikovanjem. Na Slovenski cesti bosta pripravila interaktivno Trešpank inštalacijo, na kateri bosta, kot pravita, praktično razstavljava samo nepraktične stvari: fotkanje selfijev v globinah blejskega jezera, Velikanska deklica, ki je pogoltnila mesto, vzpostavitev cone brez nakladanja in še mnogo drugih čudes.

 

Trešpank1

Trešpank2

Trešpank3

Mirko Malle

 

Slovenska cesta / 6.7. / od 17.30


Mirko Malle je slovenski umetnik, ki prihaja iz avstrijske Koroške. Eno leto je študiral na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer likovna pedagogika, nato se je vpisal na ljubljansko Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, kjer je diplomiral pri prof. Gustavu Gnamušu. 2008/09 je obiskovalFaculdade de Belas Artes v Portu na Portugalskem. Živi in deluje v Ljubljani ter na avstrijskem Koroškem. Od 2011 do 2015 je bil član koletiva AAI- Articulacion Artistica Internacional. Za seboj ima že več samostojnih in skupinskih razstav.

Na Slovenski cesti bo razstavljal miniature/akvarele, naprodaj pa bo tudi zbirka teh VELEMOJSTROV SPOMIN (40 parov oziroma 80 kosov).

 

Mirko 3

Mirko 5

Mirko 1