A10 Medium

Dnevna soba na Slovenski

/ 4.-7. julij / 18.00-22.00 / Ljubljana, Slovenska cesta /


Ana Desetnica v svojem domačem mestu v zadnjih letih pot do gledalcev išče na vedno nove načine. Leta 2017 se ji je tako porodila ideja o dnevni sobi sredi ulice, katere namen je povabilo občinstvu, da si poleg časa za ogled predstav vzame tudi čas za posedanje in druženje. Na njen lanskoletni tovrstni poskus udomačitve javnega prostora, ki je pokazal, kako bi se lahko mesto prilagodilo ljudem in ne obratno, se je občinstvo odzvalo zelo dobro. V okviru letošnjega festivala bo zato Ana v sodelovanju z ljubljansko Snago (Centrom ponovne uporabe) in vrhniško Komunalo (DEPO-jem) Slovensko cesto s kosi pohištva, preprogami in domačnimi drobnarijami opremila vsak festivalski dan. Koordinatorka vsebin dnevne sobe je Rada Kikelj Drašler, intermedijska umetnica in interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti ter performerka

Na festivalski petek (6. julij) bo v svoji dnevni sobi gostila že tradicionalni Anin piknik, ki bo letos dobesedno zadišal po Slovenski cesti. Obetajo se kulinarična presenečenja iz trgovine Robin Food, obiskovalce pa vabimo, da prinesejo tudi svojo hrano, pripravljeno po skrivnem piknik receptu, ali pa kakšen klasičen obložen kruhek z edinstvenim in nepredstavljivim namazom. Dobrote iz svoje piknik škatle bodo lahko na piknik placu podelili z drugimi obiskovalci. Na dan festivalskega piknika si bodo lahko obiskovalci v dnevni sobi sredi ulice tudi uredili frizuro ali pristrigli brke in brado, si natisnili spominsko majico, se naučili ročnih spretnosti in/ali mojstrskih veščin izdelave in popravila pohištva ter kako predelati kose odpadne embalaže v uporabne predmete.

4

Noemi Veberič Levovnik / MOJA SOBA – ulična instalacija, ki družinam nudi prostor za povezovanje, druženje in prijetno preživljanje časa.

Združenje Sezam in družinski center Mala ulica / GNEZDILNICA & PAJKOVA MREŽA – pletenje domišljijske pajkove mreže ali se udobno namestili v človeško gnezdo.

​​​Frizerski salon SIMPLE – za popestritev vsakdanje pričeske.

Ahmadova brivnica – za obrita lica in pristrižene lase.

Kinodvor / KINOBALON – kino na prostem in delavnica izdelovanja optičnih igrač.

Komunala Vrhnika (DEPO) / STARO ZA NORO – delavnica predelave odpadne embalaže.

Društvo ​KVA KVAČKAŠ – hitri tečaj sukanja kvačke.

Sébastien Fraboulet – Čopko – izdelovanje pohištva iz odpadnih materialov. ​

Tina Žen – delavnica tiskanja majic.

Snaga (Center ponovne uporabe Ljubljana) – prezentacija brušenja lesa in uporabe orodja za popravilo pohištva in drugih predmetov.

17

 

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite. Se vidimo na ulici!