DAJMO OTROKOM GLEDALIŠČE – premiera! (3.6.)

Dog 1

V petek, 3. 6., smo v Breginju premierno izvedli družbeno odgovoren projekt Dajmo otrokom gledališče, katerega primarni cilj je nagovoriti šolarje in druge prebivalce manjših slovenskih krajev, ki običajno nimajo veliko možnosti doživeti (ulično) gledališče v svojem domačem okolju.

Zanje smo 2-krat (dopoldan in popoldan) uprizorili predstavo Zadnji ulov, ki na atraktiven in priljuden način združuje kvaliteto izvedbe in jasno ter močno ekološko sporočilo. Ta je dobesedno očarala otroke, ob ogledu pa so uživali in se zabavali, ter pri njej aktivno sodelovali tudi odrasli.

Da so se Breginjci našega obiska zelo veselili, in ga nestrpno pričakovali, smo videli in vedeli takoj ob prihodu, saj je bilo celotno naselje polepljeno s plakati, ki so jih ustvarili učenci tamkajšnje podružnične šole. Pod mentorstvom učitelja podaljšanega bivanja pa so za nas pripravili tudi posebno pesem dobrodošlice.

Po naši oceni je bilo to gostovanje odlično, za krajane pa – več kot očitno – lepa in morda celo nepozabna izkušnja, zato se že veselimo novih izvedb v drugih krajih, ki jih načrtujemo jeseni.

 

VEČ INFORMACIJ