Čas je za PREGLED LETA 2021!

Goro

Od preloma tisočletja smo tik pred koncem leta v Ljubljani pomahali v slovo Ani Mraz zimskemu mednarodnemu festivalu uličnega gledališča, ki ga letos zaradi epidemiološke situacije žal (prvič) ni bilo.

Kakor tudi ne jesenskega festivala noči in ognjenih ambientov Ana Plamenita.

Kljub temu pa lahko zapišemo, da nam leto 2021 ni le ”jemalo”, ampak nam je tudi veliko dalo.

S programom smo v Gledališču Ane Monro začeli januarja, ko smo na kanalu SIMS, ki omogoča neposredni spletni prenos/ogled živih dogodkov s 4 različnih perspektiv, zagnali kratek in zabaven vadbeno-motivacijski program Anina dvižnica ter program Studia GAM, ter vas v okviru teh do maja vabili na ulice in v našo družbo na daljavo.

Marca smo izvedli največji dogodek leta, spletno mednarodno konferenco o izobraževanju na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti SAWA #5, ki je povezala ulične ustvarjalce in profesionalce od Mehike do Moskve.

Maja je zaživela predstava Cirkus Korona, ki na zabaven in lahkoten način tematizira življenje v času epidemije.

Vrhunec sezone je bil seveda 24. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica 2021, v okviru katerega smo v 11 mestih pokazali in dokazali, da še znamo biti skupaj.

V začetku jeseni smo premierno izvedli projekt sosedskega gledališča Art Yard, s katerim smo se podali na misijo, da pripeljemo gledališče na vsako dvorišče – s ciljem, da prispevamo k izgradnji skupnosti v novih stanovanjskih soseskah v Ljubljani.

Konec novembra pa smo uspešno izvedli še nadaljevanje interdisciplinarnega projekta Reka sedmerih imen in vam ob Ljubljanici pripovedovali ter prikazali zgodbo o Mukah in radostih Povodnega moža Ljubljanskega.

Hvala vsem, ki ste bili z nami v tem letu – na spletu in v resničnem svetu! In hvala vsem, ki tako ali drugače podpirate naše dejavnosti, kar vam z največjim veseljem vračamo na ulici. Kot radi pravimo, namreč vse, kar delamo, delamo iz srca in za vas!

Vse dobro, ostanite zdravi in v stiku z nami tudi v 2022!