Cirkus Korona

ART YARD – CIRKUS KORONA!

8. maja ob 18.00 se z novo, atraktivno interaktivno predstavo Cirkus Korona, vračamo na misijo, da pripeljemo gledališče na vsako dvorišče, na katero smo se podali spomladi 2020, v obdobju prvega vala epidemije!

Pod vašimi okni in balkoni se bo tokrat ustavil svetovno znani cirkus Anabele M., prve in edine originalne bradate ženske, ki je prepotoval že ves svet. Člani tega, praprapravnuk Anabele M. ter cirkuški direktor in oče familije Alessandro M., njegov s čistočo obsedeni brat Džezva M., primadona wannabe hči Anastazija M., nečakinja Magda M. z razklano glavo in s strimanjem obsedena deloholična posvojenka Valentina M., so posebneži, ki pravijo, da je Cirkus Korona mešanica komedije, drame absurda in freak showa – skratka zrcalna slika realnosti, v kateri živimo že dobro leto dni!

Predstava, s katero začenjamo dolgoročni projekt t. i. sosedskega gledališča Art Yard, ki je zrasel iz našega protikorona ukrepa Ana pod oknom, in bo povezal ulične ustvarjalce in prebivalce stanovanjskih skupnosti, na zabaven in lahkoten način opozarja na, oziroma nagovarja občutke, stiske in konkretne bivanjske situacije, s katerimi se vsakodnevno soočamo v času korone, ko je življenje postalo tako rekoč cel cirkus.

Posamezne uprizoritve bomo neposredno prenašali v večkanalnem spletnem prenosu na platformi SIMS, ko bo dovoljeno izvajanje kulturnih dogodkov in združevanje v javnem prostoru, pa vas bomo povabili, da si predstavo ogledate tudi v živo.


Projekt Art Yard bo potekal pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije.