Cirkus Korona

ART YARD – CIRKUS KORONA!

Atraktivna interaktivna predstava Cirkus Korona je zmes komedije, drame absurda in freak showa – skratka zrcalna slika realnosti, v kateri živimo, odkar je svet za vedno spremenila pandemija korona virusa, in je življenje postalo tako rekoč cel cirkus!

Z njo želimo na zabaven in lahkoten način nagovoriti občutke, stiske in konkretne bivanjske situacije, s katerimi se v tem posebnem obdobju tako ali drugače soočamo vsi.

V predstavi Cirkus Korona, ki smo jo premierno uprizorili 8. maja 2021 na dvorišču stanovanjske soseske BS3 v Ljubljani, nastopajo člani svetovno znanega cirkusa Anabele M., prve in edine originalne bradate ženske: njen pra pra pra pravnuk, cirkuški direktor in oče familije Alessandro M (Goro Osojnik); njegov s čistočo obsedeni brat Džezva M. (Matjaž Ocvirk); primadona wannabe hči Anastazija M. (Tea Vidmar); nečakinja Magda M. z razklano glavo (Ankica Radivojević), ter s strimanjem obsedena deloholična posvojenka Valentina M. (Tina Žen).

S to predstavo smo v Gledališču Ane Monro zagnali projekt sosedskega gledališča Art Yardki je ”zrastel” iz serije t. i. gledaliških podoknic Ana pod oknom, s katero smo se spomladi 2020 podali na misijo, da pripeljemo gledališče na vsako dvorišče – da bi kljub omejitvam javnega življenja ljudem omogočili živi stik z gledališko umetnostjo, sebi pa stik z ulico in občinstvom.

Art Yard bo povezal ulične ustvarjalce in prebivalce stanovanjskih skupnosti, naš dolgoročni cilj v okviru tega projekta pa je ustvariti umetniško, socialno in digitalno platformo, ki bo nekakšen podporni sistem za soočanje z izzivi, ki jih prinaša (so)bivanje v ”novi realnosti”.

Dokler bo veljala prepoved kulturnih dogodkov in omejitev druženja oziroma zbiranja v javnem prostoru, prizorišč posameznih uprizoritev ne bomo objavljali, zato si boste predstavo lahko v živo ogledali le stanovalci blokov, na dvoriščih katerih se bomo ustavili, vse ostale pa vabimo, da si jo ogledate v neposrednih spletnih prenosih na kanalu SIMS, o katerih vas bomo obveščali na naši spletni strani in prek družbenih omrežij.

Projekt Art Yard poteka pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije.