ANKETA za ulične umetnike!

Anketa

Dragi ulični umetniki!

Do Gledališča Ane Monro, ki je najbolj prepoznavno po organizaciji dogodkov v javnem prostoru (festivali uličnega gledališča), so v zadnjem času dospele novice z različnih vetrov o stanju na ulični umetniški sceni v Ljubljani.

Govorimo o  zaostrenem odnosu prebivalcev do umetnikov, sporov med umetniki, naveličanosti prebivalcev oziroma uslužbencev, agresivnih nastopajočih, pojavljanja inšpekcij itd. Slika vsekakor ni črno-bela, očitno pa je že privedlo do stanja, ko je za marsikoga situacija včasih nevzdržna.

Pred kratkim se je na MOL sestal odbor za pripravo novega odloka o spontanem nastopanju v mestu. Član odbora je tudi Goro Osojnik, predsednik društva Gledališča Ane Monro, ki se zavzema za ureditev razmer in ne za restrikcije in prepovedi. Zato smo se v dogovoru s člani odbora odločili, da med uličnimi umetniki izvedemo anonimno anketo, s katero bi dobili osnovne podatke o dejanskem dogajanju na ljubljanskih ulicah. Veseli bomo vaših odgovorov in širjenja ankete med ulične znance: glasbenike, performerje, lutkarje, plesalce ipd.

Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo le nekaj minut. Prosimo, da jo izpolnite do srede, 9. oktobra 2019.

V upanju, da bo na ulicah zavelo večje sožitje in da ne bo prišlo do prepovedi, vas lepo pozdravljamo.

Hvala za sodelovanje in se vidimo na ulici!


IZPOLNI ANKETO