Ana Mraz ostaja v mestu do 23. JANUARJA!

Ana Mraz Je V Mestu! 2 (foto Matej Štalcer)

Karavana umetnikov, ki so ustvarili program 20. zimskega mednarodnega festivala uličnega gledališča se je poslovila že pred dobrim tednom dni, toda Ana Mraz ostaja z nami do 23. januarja!

Do takrat si lahko namreč v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani vsak dan od 8.00 do 22.00 brezplačno ogledate razstavo fotografij Mateja Štalcerja, z naslovom ANA MRAZ JE V MESTU!, s katero smo obeležili festivalski jubilej.

Prisrčno vabljeni.

 

AVTOR/FOTOGRAF O RAZSTAVI

»Sam se (kot obiskovalec in fotograf) z Ano Mraz družim že dobro desetletje. Ulično gledališče je namreč nekaj čarobnega. Lahko te popelje na pustolovščine, te osupne, razveseli, nauči česa novega, ti pokaže ogledalo ali pa tudi jezik. Pri uličnem gledališču me najbolj pritegnejo nepredvidljivost, dinamika in interakcija med samimi nastopajočimi ter med nastopajočimi in publiko, ki včasih tudi usmerja dogajanje. Tudi fotografija, vsaj dobra, naj bi povedala zgodbo, napeljala k razmišljanju, vzbujala čustva. Zato pravzaprav ni presenetljivo, da sem ti dve strasti združil in sestavil v eno. S fotografijo se sicer ukvarjam že od malega. Ko so ulice zaživele z nastopi gledališč, je ta živahnost pritegnila in vzbudila mojo fotografsko radovednost. Zanimivo je opazovati vedno večje število obiskovalcev, po drugi strani pa tudi vedno znova srečevati znane obraze – tako na ”odru” kot pod njim. 

Pričujoča razstava pripoveduje nekaj zgodb s festivala Ana Mraz od leta 2008 dalje. Dotakne se predstav Gledališča Ane Monro in njihovega podmladka, ki ustvarja v okviru ŠUGLA gledališča, ter drugih domačih in tujih uličnih ustvarjalcev. Popelje nas tudi po vseh dosedanjih festivalskih prizoriščih (od Mesarskega mosta do Špice) in prikaže povezanost nastopajočih in publike. Upam, da sem na svojih fotografijah ujel nekaj čarobnih trenutkov, s katerimi so nas ulični umetniki razvajali v tem obdobju.«