Ana Desetnica 2018 v Ljubljani ne bo gostovala na Slovenski, ampak na Gosposvetski!

Ad18lokacije Fotolukadakskobler 003

Danes še gradbišče, že kmalu pa gledališče!

 

Ana Desetnica je nepredvidljiva, a iznajdljiva in prilagodljiva


Le teden dni pred začetkom 21. mednarodnega festivala uličnega gledališča smo organizatorji  izvedeli, da zaradi nedokončanih del na Gosposvetski cesti v dneh, ko bo v Ljubljani gostovala Ana Desetnica 2018 (4.–7. julij), ne bo možna zapora Slovenske ceste, na kateri je bila predvidena večina festivalskih prizorišč. Ker v Gledališče Ane Monro ne maramo problemom in se ne bojimo izzivov, smo se takoj lotili plana B in porodila se je ideja, da festival preselimo na prenovljeni, a za promet še zaprt del Gosposvetske ceste (tako rekoč za ovinek). Verjamemo namreč, da lahko vsak prostor spremenimo v gledališče – tudi gradbišče! Pri tem so nas podprli tako gospod župan Zoran Janković kot Oddelek za kulturo MOL in Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet MOL.

Festivalski program ostaja nespremenjen, pripravili pa smo tudi ZEMLJEVID prizorišč letošnje Ane Desetnice v Ljubljani. Prizorišča predstav (imena teh ohranjamo ista, kot so navedena v festivalskem katalogu in programu na spletni strani) in pot do njih bodo jasno označena s prepoznavnimi mrežastimi oranžnimi trakovi.

Prosimo delite to informacijo s svojimi prijatelji, znanci, sosedi, sorodniki, sodelavci in vsemi, za katere menite, da morajo biti obveščeni!