Globus Hystericus (SLO/USA)

Če obiščete park, ko se dan začne prevešati v večer, lahko naletite na najbolj skrivnostne sprehajalce. Ti ga ob somraku napolnijo s svojimi zanimivi pojavami, spomini in željami. Če ostanete do teme, se lahko prepustite prepletu njihovih življenj in se potopite v njihov notranji svet, njihove strahove, sanje in upe.

Sanje uličarjev so poetična gledališka intervencija za javne parke in njihove obiskovalce. Za parke, v katerih cvetijo rože, ki jih poleti nabirajo okoliški prebivalci in iz njih delajo šopke. Za parke, ki nekaterim pomenijo le bližnjico do doma, drugim pa prijeten kraj za opoldanska srečanja. Za parke, v katerih si zaljubljenci na uho šepetajo sladke obljube, in parke, v katerih se zbirajo starejši in se na klopcah pogovarjajo o svojih tegobah. Za parke, ki so videli vse to in še več …

Sanje uličarjev so varietejska predstava z larvalnimi maskami.  Gre za preproste polne gledališke maske, ki prinašajo svojevrstno sanjsko estetiko. Ta se v uprizoritvi združi z romantičnim pogledom na ulično umetnost. Sanje uličarjev so tako poklon uličnim umetnikom, uličnemu gledališču in javnim prostorom, saj se je naš odnos do njih v zadnjih dveh letih zaradi pandemije močno spremenil.


If you visit the park, as the day turns into night, you may come across its most mysterious visitors. At dusk, they fill the space. If you stay until dark, you may witness the intertwining of their lives and immerse yourself in their dreams.

Busker’s Dream is a site-specific, poetic, theatrical intervention for a park. Parks mean different things to different people. For some, it means a shortcut home. For others, a pleasant place to meet friends. Lovers whisper sweet promises in parks. And the elderly gather on benches and share their troubles. Parks see all this, and more….

The play Busker’s Dream: A Poem for a Park is a street variety show with larval masks. These are simple masks—black-and-white, large shapes—and they bring a dreamlike atmosphere to the park. This show is a tribute to all the little moments that make up the big dreams of our lives. It is a tribute to street artists, street theater and the life of the public spaces that mean so much to us.

 

VEČ INFORMACIJ / MORE INFO