Ana Desetnica 2020 2. Del 1. Dan

Gledališče Ane Monro & Co. (SLO)

REKA SEDMERIH IMEN (1. DEL) – LEGENDA O NASTANKU LJUBLJANICE

THE RIVER OF SEVEN NAMES (PART 1) – THE LEGEND OF THE ORIGIN OF LJUBLJANICA RIVER


Pred davnimi časi je svet, ki ga danes imenujemo Ljubljansko barje, obvladoval Krimski mož, godrnjav divjak, ki je imel nadnaravne moči, in hčerko Anico. Ko se je ta zaljubila v fanta, po imenu Ljubo, je njenega očeta popadel strašanski bes, in odločen je bil, da bo storil vse, da ju loči. Predstava je zgodba o moči sovraštva in ljubezni ter seveda o nastanku Ljubljanice.

Ustvarili smo jo v okviru projekta Reka sedmerih imen, v katerem so ustvarjalne moči združili odlični ustvarjalci in izvajalci z različnih umetniških področij in različnih generacij, ki na inovativen način prepletajo narativno pripoved, risanje (digitalnih) ilustracij v živo in projekcijo teh na breg in gladino reke, živo glasbo, ter vokalni in zračni performans. 


With this performative and visual spectacle by & about the Ljubljanica river, superb creators from several art branches depict the history of this river: through story-telling, interactive art, puppets, live (digital) drawings – projected on the riverbanks and the surface of the river, as well as through live music, and vocal and aerial performance.

 

VEČ INFORMACIJ / MORE INFO