Kamišibaj

Bajkarka 0+ (SLO)

S kamišibajem, japonsko tradicijo pripovedovanja ob slikah, se je srečala pred desetimi leti. Takoj jo je navdušila. Hitro je izdelala, narisala in povedala svoj prvi kamišibaj.

Na festivalu kamišibaja v Piranu 2014 je za najboljšega prejela nagrado zlati kamišibaj.

Ker je kamišibaj v osnovi ulična umetnost, jo lahko izvaja skoraj povsod, in to rada počne kot protiutež siceršnji pisarniški službi. Ko le utegne, izdela kak nov kamišibaj.

V desetletju se je teh nabralo že za celo »kišto«. Eno »kišto« enega transportnega kolesa, ki je tudi slučajno pri hiši. Zato končno in s ponosom predstavlja: Bajke z bajka! Na Festivalu Lent bo Bajkarka predstavila tri sklope zgodb – od klasičnih in ljudskih do absurdnih ter odpetih zgodb.

 

She met kamishibai, the Japanese tradition of storytelling with pictures, ten years ago. She was immediately impressed. She quickly made, drew and told her first kamishibai.

At the kamishibaja festival in Piran 2014, she received the golden kamishbai award for the best.

Because kamishibai is basically a street art, she can perform it almost anywhere, and she likes to do it as a counterbalance to her usual office job. Whenever he can, he makes some new kamishibai.

At the Lent Festival, Bajkarka will present three sets of stories – from classical and folk to absurd and sung stories.