Izpostav

izPOSTAVI se V javni PROSTOR

Projekt izPOSTAVI se V javni PROSTOR smo izvedli v letih 2018 in 2019.

V okviru tega so mladi iz Slovenije, Hrvaške in Srbije na intenzivnih praktičnih delavnicah raziskovali javni prostor skozi različne umetniške prakse.

Nosilec programa je bilo Gledališče Ane Monro, koordinirala pa ga je Tea Vidmar. Partnerja projekta sta bila Cirkorama (CRO) in Cirkusfera (SRB), sofinancirali pa so ga program Evropske unije Erasmus+: Mladi v akciji, Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

 

Delavnice so bile razdeljene na tematski, tehnični, raziskovalno-eksperimentalni, cross-over in evalvacijski del. Tehnični del je vodil strokovno usposobljen mentor, ki je mladim pomagal tudi pri procesu samostojnega raziskovanja in ustvarjanja v javnem prostoru. To je potekalo tako na nivoju celotne skupine, kot tudi dvojic in/ali manjših skupin.

V okviru projekta so mladi dobili možnosti za nabiranje in izmenjavo znanj in izkušenj ter priložnost za ustvarjanje avtorske kreacije in prezentacijo te na mednarodnem festivalu uličnega gledališča Ana Desetnica v Ljubljani.